Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/11/26/turbota-pro-pozhezhnu-bezpeku-v-domi-povinna-stati-schodennoju-zvichkoju-rjatuvalniki.htm
новини, 26 листопада 2021

Турбота про пожежну безпеку в домі повинна стати щоденною звичкою - рятувальники


За інформацією ДСНС України, майже щодня пожежі забирають життя громадян нашої держави. На жаль, Кіровоградщина – не виняток. Зазвичай причинами пожеж у домівках громадян є звичайна людська недбалість. Щоб нагадати громадянам, що безпека осель – у їхніх руках, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу.


Так, 26 листопада на вулицях селищ міського типу Устинівка та Команіївка профілактичні бесіди з місцевими жителями провели фахівці пожежно-рятувальних підрозділів.


Вогнеборці з власного досвіду знають, що більшості пожеж у приватному секторі можна було б запобігти, якби господарі не порушували прості правила безпеки: не курили б у приміщенні, не перевантажували електромережу, не залишали без нагляду ввімкнені побутові приладі, пильно слідкували б за станом систем опалення, особливо – печей, камінів тощо. Звісно, бувають випадки виникнення займання, що важко було передбачити, проте більша частина з них все-таки виникає через людський фактор.


Рятувальники у бесідах з громадянами звертають їхню увагу на те, що для пожежі досить малої іскри, тому варто серйозно ставитись правил пожежної безпеки у побуті. Також слід пам’ятати про можливість виявлення вибухонебезпечних предметів і знати, як діяти у такому випадку. Щоб правила безпеки завжди можна було перечитати самостійно, рятувальники роздали людям тематичні листівки.

         

839Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: