Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/13/suspilne-kropivnitskii-tematichni-efiri-do-dnja-zahisnikiv-i-zahisnits-ukraini.htm
новини, 13 жовтня 2021

Суспільне Кропивницький: тематичні ефіри до Дня захисників і захисниць України


До Дня захисників і захисниць України Суспільне Кропивницький готує низку тематичних матеріалів. Кореспонденти новин, радіо і діджитал-команда філії розповідатимуть про ветеранів, сім’ї воїнів, потреби й можливості для реалізації у мирному житті та як відзначають цей день в області. 


14 жовтня о 16:35 на телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і всіх регіональних телеканалах Суспільного покажуть виставу Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького   «Іду за Вас». Це нова вистава театру корифеїв, поставлена в жанрі документального театру, побудована на інтерв’ю чотирьох бійців 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. Прем’єра відбулася 23 серпня цього року.


У радіоефірі Українського радіо Кропивницький о 17:10 звучатиме спецпроєкт від команди новин Суспільного у Кропивницькому.


О 17:45 на радіо стартує тематичний цикл «Герої не вмирають». Це розповіді про тих, хто своїм життям захистив нас від війни, їхніми іменами названі вулиці сіл, селищ і містечок Кіровоградщини. 


У першій програмі — історія Героя України Євгенія Тельнова. Він помер, рятуючи поранених у бою під Широкиним побратимів.


«Якось у програмі «Радіомайдан», де говорили про вшанування захисників України, спікер, військовий, розказав такий випадок: у тролейбусі оголосили назву зупинки «Вулиця Юрія Коваленка», на це одна з пасажирок, вже в роках, обурливо на весь голос виголосила: «От, поназивали вулиці по-новому, хто він, цей Юрій Коваленко? Я його не знаю». Коли я почула це, відразу ж народилась ідея тематичного циклу, — розповідає редакторка Українського радіо Кропивницький Леся Журавська, — Дійсно, в широкому інформаційному просторі обмаль інформації про наших героїв. Лише до певних дат, ми розповідаємо щось, але ця інформація не є поширеною серед всіх, серед людей старшого віку, та й, навіть, серед школярів. Ми маємо кілька ідей, як змінити ситуацію, обговорюємо їх з представниками ветеранів війни, із самими військовими. Коли вони будуть реалізовані, тоді вже скажемо, що щось вдалося зробити. А поки починаємо цикл програм на Українському радіо Кропивницький «Герої не вмирають». І докладемо зусиль, щоб ця програма стала максимально доступною на всіх наших платформах».


На телеканалі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ о 19:00 кореспонденти новин розкажуть про те, як жителі області вшановують пам’ять загиблих захисників та захисниць України та про тих, хто нині обороняє країну. Команда підготувала історію про Аллу Кондакову. Її син, Олександр Кондаков, загинув у 2014 році поблизу Новоселівки Слов’янського району Донецької області. Він був у збитому військовому гелікоптері Мі-8МТ, який повертався з блокпоста з фахівцями, що встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення перемир’я в зоні ООС на сході України.


«У Кропивницькому основним майданчиком для святкувань стане Козачий острів. Там організовують фестиваль «Радість в камуфляжі». Зберуться військові, їхні рідні, представники громадських організацій, волонтери, — зазначає шеф-редакторка новин Суспільного Кропивницький Ірина Дєдушева. — У програмі фестивалю — лицарські бої, встановлення спортивного рекорду, буде працювати польова кухня. Діти зможуть записати відеозвернення до захисників України». 


Нагадаємо, дивитись і слухати Суспільне Кропивницький можна і онлайн на сайті філії. 


Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Кіровоградській області — це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ та Українське радіо Кропивницький. 


Джерело: Суспільне мовлення

1140Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: