Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/13/u-kropivnitskomu-bezpritulni-oblashtuvali-nametove-mistechko.htm
новини, 13 серпня 2021

У Кропивницькому безпритульні облаштували наметове містечко


У Кропивницькому безпритульні облаштували наметове містечко поблизу сміттєвих баків на вулиці Полтавська, що у Кропивницькому. Збирають та сортують пляшки, алюміній. Житло побудував Роман Максимов. Чоловік розповів Суспільному, до притулку переїжджати не хоче.


Зі старих простирадл та скатертин, які знайшли на смітнику, безпритульні облаштували наметове містечко. Роман Максимов говорить, живе тут все літо. Має два ліжка, годинник, дзеркало. Поки надворі тепло, йти в притулок не хоче. “ В притулку можна перебувати три місяці, якщо зараз піду то це до листопада, а далі куди. Я краще восени піду”.


Розповів, на роботу влаштуватися не може. ”Я ще вкрасти нічого не встиг, а вони вже на роботу мене не беруть. На заводи не беруть. Знаєте, чого мене двірником не взяли працювати? Кажуть – немає кваліфікації”.


Протягом літа чоловік збирає пляшки, металолом та інші речі. Здає на переробку вторинної сировини.


Місцева жителька Уляна Сіраджова каже, до такого сусідства ставиться негативно.”Після того, як облаштували собі таку оселю, їх тут стало більше. Восени, коли стає холодніше, вони починають палити листя й весь сморід йде до наших осель”.


Михайло Алечко мешкає в будинку поряд, говорить такі сусіди проблем не створюють. “Іноді випивають але мешканцям не заважають, навпаки прибирають”.


Взимку Роман Максимов жив у міському центрі для бездомних людей, розповів директор центру Олександр Желізняк. “Сьогодні ми запропонували йому знову прийти до нас на проживання. Він був у алкогольному сп’янінні і відмовився від проживання, поки що”.


1375Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: