Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/23/budivlja-infektsiinogo-viddilennja-oblasnoi-likarni-u-kropivnitskomu-trisnula-navpil.htm
новини, 23 червня 2021

Будівля інфекційного відділення обласної лікарні у Кропивницькому тріснула навпіл


Будівля інфекційного відділення обласної лікарні у Кропивницькому тріснула навпіл. Це відділення з початку карантину облаштували для лікування людей з коронавірусом. Розраховане воно на 30 людей. Через аварійність будівлі пацієнтів переводять в інший корпус лікарні.


Перевозять з відділення в інший корпус хворих з коронавірусом медики у захисних костюмах. Біля пацієнтів – балони з киснем та маски.


Тріщина пішла від стелі до низу через два поверхи – показала головна лікарка Лариса Андреєва. "Пішло посилення цієї тріщини, я переживаю за те, що можуть бути якісь непоправні речі. Переводимо пацієнтів, які на апаратах ШВЛ, і які знаходяться на кисні, аби не наробити біди".


У щілину в будівлі потрапляв дощ, могли залетіти птахи, розповіла лікарка. "Ми запінили, але все воно валиться. До весни цього не було, за декілька місяців пішла тріщина "тягнути" корпус".


Лікар Євген Грималюк працює у цьому відділенні. "Я тут з початку коронавірусу, більше року. Йду по сходам і вони тріщать, що я можу сказать?"


Будівлі понад пів століття, каже Лариса Андреєва. "Руйнуватися почала років 9-10 назад. Мені пояснили будівельники, що на глибині 6-7 метрів поряд з приміщенням знаходяться старі каналізаційні мережі, які зруйновані, підмивають сам корпус".


Останній рік пацієнти скаржаться, що чують тріск стін, каже лікарка. "В 2018 році я все-таки добилась, що управління капітального будівництва провели дослідження тут, був проект, кошторис був складений на всі ці аварійні роботи. І цьогоріч 1,5 мільйона виділені, щоб усунути цю аварійність. Проектна документація є, але ж потрібно переглядати, бо 18-й рік і 21-й – вартість геть інша. Мільйона, звичайно, не вистачить".


Перевозять хворих з інфекційного відділення в приміщення, яке не має умов інфекційного відділення. "Там немає боксів. Відділення розраховане на 30 пацієнтів, палата інтенсивної терапії на трьох, але зараз там сім пацієнтів, шість у важкому стані на апаратах ШВЛ", – говорить лікарка.


З обласного бюджету виділили 1,5 мільйони гривень, каже керівник обласного департаменту капітального будівництва Олександр Мільто. Раніше не виділили, бо не було фінансування. Реконструкція і ремонт відділення коштуватимуть в декілька разів більше, говорить він. "Лікарня просить, щоб ми в цьому році виконали роботи. Це мінімум два місяці проектування, півтора місяці – процедура закупівлі з визначенням підрядної організації. Ми маємо дістати інженерні мережі, які не виконують свою функцію, старі, дають підтікання, замінимо ці мережі. Підключимо їх до будівлі, закриємо дорожнє покриття і обов’язково посилимо фундаменти".


Про об’єми та строки робіт можна буде говорити, коли почнуть будівельні роботи. "Ми побачимо, якого розміру ця проблема і скільки грошей треба для її повного подолання", – сказав Олександр Мільто.


На час будівельних робіт інфекційне відділення законсервують, приміщенням не користуватимуться.





1218Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: