Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/18/beremo-i-robimo-privatbank-pererahuvav-do-bjudzhetu-19-4-mlrd-grn-dividendiv-za-2020-rik.htm
новини, 18 червня 2021

Беремо і робимо: ПриватБанк перерахував до бюджету 19,4 млрд грн дивідендів за 2020 рік


18 червня ПриватБанк у повному обсязі перерахував до держбюджету 19,4 млрд грн дивідендів, спрямованих на виплату акціонеру банку – державі. Як повідомила голова наглядової ради банку Шерон Іскі, за три останніх роки після націоналізації ефективна робота ПриватБанку принесла держбюджету дивідендів на суму 55,4 млрд грн. Про це повідомила Анжела Дзінзюра, спеціаліст з комунікацій в регіоні ПриватБанку.


"Чотири роки тому з податків українців було врятовано ПриватБанк та фінансову стабільність країни. Всі ці роки банк повертає державі вкладені кошти, й сьогодні ПриватБанк - найбільший донор бюджету серед держбанків, - зазначила Шерон Іскі. - ПриватБанк чергового разу доводить, що державна компанія може і має бути ефективною завдяки високій якості корпоративного управління, що дозволило вивести банк на новий рівень управління прибутковістю і ліквідністю. Чистий прибуток ПриватБанку у 2020 році - 61,2% прибутку всіх українських банків”.


Як повідомив ПриватБанк у опублікованій сьогодні інформації про результати роботи на спеціальній сторінці сайту https://privatbank.ua/cpa/pidsumky, що адресована кожному українцю - акціонеру банку, за підсумками минулого року клієнтами банку стали ще понад 600 тисяч українців. А кількість клієнтів, що використовують Приват24 за рік зросла на 3,4 млн людей що є абсолютним рекордом України.


“Тих, хто хоча би раз у житті користувався послугами ПриватБанку, вже понад 20 мільйонів – половина всіх користувачів банківських послуг в Україні від приватних осіб до компаній і підприємців, - відзначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош. - Ми продовжуємо активний розвиток сервісів у Приват24, щоб надійно і максимально безпечно обслуговувати клієнтів навіть у періоди карантинних обмежень. Також ПриватБанк є національним лідером з обслуговування малого та середнього бізнесу. Ми не зупиняли кредитування бізнесу незважаючи на пандемію та допомагали клієнтам пережити важкі часи, саме тому у ПриватБанку за рік на 116 тис. активних клієнтів-підприємців стало більше”.


Нагадаємо, згідно із погодженою Наглядовою радою та затвердженою Урядом річною звітністю за 2020 рік ПриватБанк спрямував на виплату дивідендів державі 19,4 млрд грн, що становить 80% чистого прибутку за 2020 рік. Згідно з річним звітом банку його чистий прибуток за підсумками 2020 року становив 24,3 млрд грн.


804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: