Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/11/vidznaki-u-fokusi-dobra-vid-ua-kropivnitskii-vruchili-u-krop-hub.htm
новини, 11 червня 2021

Відзнаки «У Фокусі добра» від UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ вручили у KROP:HUB


11 червня у громадському просторі KROP:HUB відбулась церемонія відзначення переможців проєкту «У фокусі добра 2020» — людей, що творять зміни та ініціюють розвиток громади. Їхні імена оголосили раніше, 19 січня, в ефірі програми «Радіомайдан», а офлайн-зустріч довелось перенести через карантинні обмеження. 


«Ми довго чекали нагоди провести офлайн-захід, і от нарешті, із настанням стабільного тепла та послабленням карантинних обмежень, нам це вдалося. Церемонія нагородження — це уже наша добра традиція, варто зазначити, що переможці завжди з нетерпінням на неї очікують. Цьогоріч нас також постійно перепитували: "Ну а коли ж буде зустріч?". І ми не могли відмовити їм у живому спілкуванні», — зазначає в.о. продюсерки філії UA:КРОПИВННИЦЬКИЙ Яна Бабак.


Активісти та громадські діячі з територіальних громад області мали можливість поділитись своїм досвідом розвитку і якісного перетворення рідних сіл і містечок, знайти однодумців та ознайомитись з успішними кейсами. 


Олена Кваша, яка до березня 2021 року була продюсеркою Кропивницької філії Суспільного, вперше присутня на церемонії у якості гості проєкту «У фокусі добра». Зараз вона очолює Суспільне Одещини.



«Цього року — однозначно, незвичайна акція. Епідемія COVID-19 на передову кинула медичних працівників, і ми робили особливий акцент на медиках краю. Тому з’явилась додаткова номінація в переліку класичних для "Фокусу".  Також я вперше приїхала як гостя.  Дуже радісно, що акція живе і є вже своєрідним знаком якості від Суспільного мовника Кіровоградської області. Так тримати колегам і вітання переможцям!»,  — каже продюсерка UA: ОДЕСА  Олена Кваша.


У 2020 році, на думку колективу філії Суспільного UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ, досить активною була молодь Новоукраїнки та Помічної. 


Помічнянці проводили екологічні форуми та флешмоби де вчились сортувати сміття, виготовляти екоручки та агітували замінити поліетиленові пакети на екосумки. Також мешканців громади вчили подавати електронні петиції, писати проєкти на громадський бюджет. Онлайн-фестиваль «Культурна громада», кінопокази просто неба, зустрічі з українськими митцями - молодь дбала не тільки про роботу, а й про якісне дозвілля.  ГО «Молода Помічнянська громада» у співпраці з Молодіжною радою за фінансової підтримки міжнародних донорів реалізувала проєкт «Молодіжний центр Помічнянської громади» і тепер у громаді є сучасний простір для проведення подій.



У Новоукраїнці молодь моніторила діяльність депутатів міської ради, проєкт «Корпорація «MainStream» став переможцем конкурсу ЮНІСЕФ «Як забезпечити активну участь дітей та молоді у житті громади» та обласного конкурсу «Активна генерація». Для забезпечення якісної психолого-педагогічної допомоги дітям і батькам, надання рівних можливостей дітям з особливими освітніми потребами навчатися в загальноосвітніх класах створено «Інклюзивно ресурсний центр», проведено благодійні кінопокази та фестиваль показових виступів скейтерів та самокатерів - «EXTREME FEST»



«Суспільне і активні громадяни, організації, ініціативи знаходяться по одну сторону барикад — тому, що ми спільно прагнемо вести суспільство до стабільного зростання та розвитку. З огляду на це, ми завжди стараємося всебічно показувати такі історії успіху, бо вони надихають інших, мотивують ставати кращими, і додають оптимізму», — каже Яна Бабак.


Про відповідальність перед громадою свідчить і робота кропивничан Дмитра та Євгена Савранських. Брати провели еко-акцію «Чистий Інгул». Це не одноразова подія, адже кропивничани зацікавлені в тому, щоб річки і озера були чистими і часто ініціюють подібні прибирання. Також організатори налагоджують співпрацю і з комунальними службами.



А історія Артура Частакова, методиста навчально-методичного центру дистанційного навчання комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», є прикладом вміння виклики перетворити у можливості і не тільки для себе. Артур Частаков створив низку безкоштовних навчальних курсів для вчителів на теми хмарних технологій та їх застосування, використання онлайнових технологій в освітньому процесі, автоматизованих систем керування віртуальним навчальним середовищем.


«Проєкт «У фокусі добра» у першу чергу націлений на те, аби акцентувати увагу суспільства на такій думці: стати рушієм змін у своєму місті, селі, селищі може кожен і кожна; варто знайти однодумців і почати. А UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ зі свого боку завжди допоможе "підсвітити" такі історії, аби вони не залишились без уваги і підтримки. Також наші платформи можуть стати майданчиком для конструктивного діалогу між державними інституціями, органами місцевого самоврядування та активістами щоб громадські ініціативи отримали можливості для пошуку ресурсів і дієвих інструментів», — резюмує Яна Бабак.


Загалом переможців визначено у дев’яти номінаціях:


«Історія об’єднання року»;

«Громадський діяч року»;

«Громадська діячка року»;

«Платформа для розвитку»;

«Відкриття року: культура, історія, традиції»;

«Екоініціатива року»;

«Молодіжна ініціатива року»;

«Заради життя. Медицина»;

«Гуманітарна місія року».

Також було виокремлено  спецвідзнаку «Виклики – це можливості».


826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: