Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/02/ditei-z-kirovogradschini-vidpravili-na-vidpochinok-do-morja.htm
новини, 2 червня 2021

Дітей з Кіровоградщини відправили на відпочинок до моря


Сотню дітей з Кіровоградської області відправили на відпочинок у табір ”Перлина Чорномор’я” в селище Сергіївка Одеської області. Поїхали туди діти пільгових категорій з усіх 49 громад регіону. Путівки придбали за гроші з обласного бюджету. Суспільне бачило, як проводжали дітей на першу зміну в табір.


Начальниця відділу обласного департаменту соціального захисту населення Вікторія Янковська розповіла, що на відпочинок відправили дітей із багатодітних сімей, малозабезпечених, дітей учасників бойових дій, зокрема, учасників АТО, дітей, взятих на облік службами у справах дітей, як таких, що опинилися у складних життєвих умовах, дітей внутрішньо переміщених осіб: ”Вартість путівки – біля 12 тисяч. Дитина перебуває у таборі цілодобово, отримує належні відпочинкові і оздоровчі послуги”.




Поліцейський Олександр Токар розповів, що автобуси протягом усього шляху супроводжував патрульний автомобіль.


Їхали діти двома автобусами від приміщення обласного центру дитячої і юнацької творчості у Кропивницькому. За словами водія Олександра Ободовського, відстань до табору – 530 кілометрів (Кропивницький-Умань-Одеса-селище Сергіївка Білгород-Дністровського району – ред.): ”Їхати 6,5 годин. Буде три зупинки. В автобусі – 55 місць. Крісла відкидні, працюють кондиціонери, телебачення”.


У дорозі дітей супроводжували дві медичні сестри і троє вихователів. Перед посадкою в автобус дітям виміряли температуру.



Медична сестра табору Наталія Кухарська розповіла, що на місці оглянуть кожну дитину: ”Будемо медогляд робити. На педикульоз, шкірні захворювання. Карантинні вимоги є. Зараз все дуже суворо. Як і минулого року – тричі на день вимірюватимемо температуру. Раптом що, ізолятори в таборі є”.


Перед входом в автобус дітям пов’язали хустини. За словами працівниці табору Ганни Лебедевої, роблять це, щоб діти не губилися під час перевезення до табору: ”Тому що ми зупиняємося. Це щоб ми знали – де саме наші діти”.


Ганна Лебедева додала, що карантин змінив умови роботи табору. Він розрахований на 250 дітей, але на ці зміні буде 190: ”Ми не відпускаємо дітей під час зміни до батьків. Дітей не можуть забрати. Тому що, розумієте: поїдуть додому, потім знову треба до лікаря – брати довідку, що він знову здоровий. Тому діти заїжджають до нас до кінця зміни”.


Зміна в таборі триватиме три тижні.



1587Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: