Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/19/u-kropivnitskomu-dvom-pidozrjuvanim-u-pidkupi-vibortsiv-prodovzhili-zapobizhni-zahodi.htm
новини, 19 травня 2021

У Кропивницькому двом підозрюваним у підкупі виборців продовжили запобіжні заходи



У Кропивницькому двом підозрюваним у підкупі виборців у жовтні минулого року продовжили запобіжні заходи. Як повідомляє Суспільне Суддя Світлана Льон ухвалила рішення продовжити домашній арешт для Руслана Соляра. Для Михайла Кінші – продовжити обов’язки після внесеної застави у 126 тисяч гривень.


Засідання відбулось в Ленінському районному суді Кропивницького, розглядали докази у справі.


"Свідок впізнав чоловіка, відомого йому на ім’я Соляр Руслан, який в жовтні 2020 року приїжджав на зустріч разом з Кіншою Михайлом та пропонував знайти людей, які за гроші приїдуть 25 жовтня 2020 року на виборчу дільницю та проголосують за кандидата, на якого вони вкажуть", – скзав поокурор Сергій Поліщук.


Він клопотав про продовження підозрюваним запобіжних заходів через ризики тиску ними на свідків та вплив на хід розслідування.


Захисники підозрюваних з клопотанням прокурора не погодились.


"У слідства та державного обвинувачення не було встановлено жодного конкретного виборця, як того вимагає стаття 160, об’єктом якого є безпосередньо посягання на його виборче право. Моєму підзахисному, який сплачував за себе заставу, будуть в подальшому потрібні кошти. Ми бажаємо, щоб ці обов’язки з нас були зняті", – сказав захисник Михайла Кінша Богдан Урсаленко.


Захисник Руслана Соляра Борислав Грідасов сказав, що повністю не згоден з прокурором: "Вибори вже закінченні і ніяких наслідків ці, так звані правопорушення, за собою не потягли і вже не мають ніякого суспільного інтересу".


Суддя Світлана Льон постановила: "Соляру Руслану запобіжний захід у вигляді домашнього арешту задовольнити, полягає у забороні у період з 22 до 6 залишати квартиру. Продовжити Кінші Михайлу строк дії обов’язків у вигляді застави на два місяці, забов’язати останнього прибувати за кожною вимогою до суду та не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає".


Свою провину підозрювані не визнають.


"Які ризики можуть бути, якщо вже півроку пройшло? Нічого прокуратурою не доведено", – сказав Михайло Кінша.


Руслан Соляр готовий співпрацювати зі слідством: "Суд приймає рішення, ми підкоряємось. Загалом, я не просто не визнаю провину, я взагалі не розумію мотивів".


Наступне судове засідання у справі відбудеться 1 липня.


Що відомо

В жовтні минулого року кандидат від однієї з політичних партій пообіцяв винагороду 65 виборцям. Один голос оцінювався від 500 гривень до тисячі. Виплату грошей кандидат організував через посередників. Один з них –Руслан Соляр, другий Михайло Кінша. Їх затримала Служба безпеки України, спільно з поліцією і прокуратурою.


1608Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: