Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/13/na-znam-janschini-bezrobitni-diznavalis-pro-perevagi-legalnoi-zainjatosti.htm
новини, 13 травня 2021

На Знам’янщині безробітні дізнавались про переваги легальної зайнятості


Днями, для безробітних громадян Знам’янщини, фахівцями міськрайонної філії обласного центру зайнятості було проведено семінар із загальних питань зайнятості. Метою семінару було ознайомити шукачів роботи із сучасним комплексом соціальних послуг, який надає служба, перевагами легальної зайнятості, ризиками нелегальної зайнятості та нелегальної трудової міграції, а також гендерними аспектами на ринку праці.


Начальник відділу активної підтримки безробітних міськрайонної філії Олена Баланенко поінформувала присутніх про права й обов’язки безробітних, основні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання, електронні сервіси державної служби зайнятості, у т.ч. можливості офіційного сайту служби зайнятості.


Більш детально фахівчиня ознайомила присутніх зі станом ринку праці, розповіла про попит та пропозиції робочої сили з урахуванням професійно-кваліфікаційного рівня громадян, а також зупинилась на перевагах легальної зайнятості.


«На перший погляд ухилення роботодавця від офіційного працевлаштування і сплати ЄСВ за своїх працівників не виглядає катастрофою. «Головне, щоб гроші платив за роботу», – міркують більшість нелегалів, забуваючи про те, що сплата ЄСВ забезпечує їх страховими виплатами на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасних випадків на виробництві, врешті, під час виходу на пенсію», – звернула увагу присутніх О. Баланенко.


Як зазначила Олена Баланенко, начальник відділу активної підтримки безробітних Знам’янскої міськрайонної філії обласного центру зайнятості, захід пройшов у формі дружнього діалогу, безробітні висловлювали під час обговорення зазначеної теми різні думки. Проте, присутні були одностайні у тому, що кожен працівник, обираючи легальну зайнятість, обирає стабільність та впевненість у завтрашньому дні. 


688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: