Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/13/golova-oblradi-vidvidav-vseukrainsku-naradu-seminar-z-aktualnih-pitan-detsentralizatsii.htm
новини, 13 травня 2021

Голова облради відвідав Всеукраїнську нараду-семінар з актуальних питань децентралізації


Органи місцевого самоврядування повинні мати належні повноваження та ресурси. Про це йшлося на черговій Всеукраїнській нараді-семінарі для представників органів місцевого самоврядування з актуальних питань децентралізації, у якій взяв участь голова обласної ради, представник партії "Слуга Народу" Сергій Шульга.


Українська асоціація районних та обласних рад звернулася до керівництва держави з пропозиціями щодо вирішення проблемних питань діяльності районних та обласних рад.


Так УАРОР зазначає, що сьогодні найбільш гостро стоять питання, пов’язані з відсутністю фінансування на здійснення районними радами повноважень, реалізацією Закону 1009-IX, ліквідацією заборгованості з виплати заробітної плати працівникам апаратів функціонуючих і ліквідованих районних рад.


Отже, пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу та точково врегулювати проблему за рахунок субвенції.


У діяльності обласних рад акцентовано увагу на проблемі позбавлення деяких повноважень щодо надрокористування, неузгодженості норм бюджетного та земельного законодавства, ризиках зменшення доходів обласних бюджетів, а також статусі ОМС у Донецькій та Луганській областях.


У цьому випадку запропоновано запровадити відповідні законодавчі ініціативи.


Крім того, у своєму Зверненні, УАРОР пропонує власний алгоритм впровадження децентралізації, інформує сайт Кіровоградської обласної ради. 


1089Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: