Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/11/kozhna-desjata-grivnja-u-bjudzheti-kropivnitskoi-gromadi-vid-edinogo-podatku-i-podatku-na-maino.htm
новини, 11 травня 2021

Кожна десята гривня у бюджеті Кропивницької громади – від єдиного податку і податку на майно


Єдиний податок і податок – серед найбільших джерел надходжень бюджету Кропивницької громади. Ці податки дозволяють громадам бути менше залежними від державного бюджету, стверджують аналітики Центру спільних дій у статті «Фінансовий тур Наддніпрянщиною»


«У міських бюджетах 2021 року кошти від єдиного податку і податку на майно складатимуть від 8,9% у Кропивницькій ТГ до 14,8% у Черкаській ТГ та від 6,2% у Хмельницькій ТГ до 8,4% у Черкаській ТГ відповідно. Порівняно з 2018 роком, частки цих надходжень зросли в середньому в 1,5 раза», – повідомили аналітики Центру спільних дій.



Вони додають, що зростання частки цих податків у місцевих бюджетах є важливим показником зміцнення автономії від державного бюджету органів місцевого самоврядування. 


«Значні кошти від місцевих податків дозволяють органам місцевого самоврядування орієнтуватися виключно на свої сили, не чекаючи постійно допомоги “зверху”. Також це пряма дорога до розвитку сприятливих умов для ведення малого та середнього бізнесу в громаді – для тих місцевих платників податків, які суттєво наповнюють казну», – стверджують у Центрі спільних дій.


1091Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: