Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/11/chetvero-zhitelok-kirovogradschini-bratimut-uchast-u-mis-osobliva-mama-ukraini-2021-.htm
новини, 11 травня 2021

Четверо жительок Кіровоградщини братимуть участь у "Міс особлива мама України 2021"


Четверо жительок Кіровоградщини змагатимуться у Всеукраїнському конкурсі "Міс особлива мама України 2021" – дві з Кропивницького, зі Знам'янського та Компаніївського районів - повідомляє Суспільне.


Конкурс відбувається вдруге. Вперше участь у ньому бере жителька села Богданівка Знам'янського району Надія Володько. Розповіла, хотіла спробувати минулоріч, проте побоялася. Жінка має сина, десятирічного Назара Володько.


"У Назарчика інвалідність з підгрупою А. Це найтяжча. В нього дуже багато діагнозів, основний – ДЦП. Назар не ходить, не сидить, не повзає, тільки лежить. Дуже погано бачить і розмовляє, як немовля. Але він мене надихає. Він такий сильний. Як би не було тяжко, він завжди посміхається. Він у людях робирається: якщо людина хороша, він їй посміхається".


Участь у конкурсі наважилася взяти, щоб спробувати свої сили та підвищити самооцінку, розповіла Надія Володько.


"Назару майже 11 років, і всі ці роки мене та інших мам дітей з інвалідністю сприймають, як придаток до дитини. Просто мама Назара. "особлива мама". А мені хотілося нагадати, що я не тільки мама особливої дитини, я особистість, жінка. Що я – це я. Також для мене цей конкурс – це підняття самооцінки та особисте випробування".


Конкурс триватиме у шість етапів – на виконання одного завдання дається тиждень. Відсьогодні (10 травня-ред.) розпочався другий етап, розповіла жінка.


"Перший етап – "Я богиня". Потірібно гарно вдягтися та у трихвилинному відео або фото представити себе. На жаль, велика кількість мам не можуть купити собі ні сукні, ні вбрання, навіть косметику. Мені до цього конкурсу допомагали готуватися друзі з усієї України, присилали сукні, взуття, косметику.


У другому конкурсі "Бабусин горщик" треба приготувати українську страву та презентувати її на відео. "У трихвилинному відео треба показати елементи куховаріння і презентацію. Що буду готувати, не скажу. У мене бабуся сама з Олекандрівського району, села Михайлівка і там часто готувала саме цю страву. Вона не рідкісна, а повсякденна і була присутня у дитинстві кожної дитини в Україні".


Наступні два конкурси жінка буде на реабілітації, тому буде креативити там. "Це "Я – українка", де треба розказати про свою місцевість ."Українські традиції" – треба розповісти про якусь нашу традицію. Далі, до 100-річчя Лесі Українки необхідно буде прочитати її поезію. Ну і останнє завдання – "Перевтілення". Потрібно вдягтися у стилі 60-х років та станцювати танець тих часів".


Ірина Александрова брала участь у конкурсі торік. Жінка жила в Олександрії, нині переїхала в Київ. У цьому році участь вирішила не брати. "Цьогоріч у нашу групу у Фейсбуці "Подаруй усмішку _UA" долучились багато нових мам і я уступила місце новеньким, так би мовити".


Жінка виховує 21-річну доньку Олександру Жилінську. Дівчина має інвалідність першої групи. "У нас "збірна солянка" діагнозів. І ДЦП, і аутизм. Ми постійно сидимо вдома, як треба кудись вийти – вдягаєш спотривні штани. Через цей конкурс я відчула себе жінкою. Треба було вдягти сукню, взутя на підборах, зробити зачіску, макіяж".


Цьогоріч у конкурсі беруть участь 56 жінок.


756Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: