Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/11/adaptivnii-karantin-v-ukraini-bude-prodovzheno-do-serpnja-shmigal.htm
новини, 11 травня 2021

Адаптивний карантин в Україні буде продовжено до серпня, - Шмигаль

Фото: www.kmu.gov.ua


Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що адаптивний карантин в Україні, введений до 30 червня, дає свої результати. За його словами, він буде продовжений до серпня.


Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна, пише lb.ua.


"Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом'якшення", – заявив Шмигаль.


За його словами, адаптивна модель карантину дає можливості: якщо показники захворюваності на COVID-19 починають зростати, то обмеження запроваджуються автоматично, якщо ж ні – то країна живе в "зеленій" зоні".


Коли уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, карантин буде скасовано.


"Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з'являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає", – уточнив прем'єр.


Також Шмигаль зазначив, що уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, у разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося у минулу хвилю захворюваності.


Нагадаємо, станом на суботу, 8 травня усі області України вийшли з “червоної” карантинної зони.


776Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: