Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/07/kolishnja-bezrobitna-navchae-osib-pohilogo-viku-prikladnomu-mistetstvu-foto-.htm
новини, 7 травня 2021

Колишня безробітна навчає осіб похилого віку прикладному мистецтву (ФОТО)


«В умовах реорганізацій та скорочень, які, останнім часом, відбувались в більшості організацій нашого району, я й не сподівалася знайти роботу в селищі, та ще й за здобутою освітою. Але, все ж таки, надія була», – ділиться спогадами двадцятивосьмирічна мешканка селища Петрове Тетяна Гирик.


Після закінчення Криворізького державного педагогічного університету, дівчина працевлаштувалась викладачем із соціальної педагогіки до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району. Пропрацювавши в установі майже два роки, з незалежних від молодої жінки причин, їй довелося звільнитися. Приблизно за два місяці Тетяні запропонували роботу в Петрівській районній державній адміністрації фахівчинею зв'язків з громадськістю та пресою.


Через рік знову випробування долі – вивільнення у зв'язку з децентралізацією влади та структурними змінами в райдержадміністрації. Період безробіття, тривалістю майже рік, пройшов для жінки з неабиякими складнощами. День за днем, від одного роботодавця до іншого, співбесіда за співбесідою, позитивних результатів самостійний пошук роботи не давав.


Проте, дієвий та активний характер Тетяни Володимирівни не дозволив їй зупинятися. Врешті решт, коли жінка зрозуміла, що самотужки не може працевлаштуватись, вона вирішила звернутися по допомогу до фахівців Петрівської районної філії обласного центру зайнятості.


Як зазначила К. Овдій, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час спілкування з кар‘єрним радником жінка озвучила свої побажання щодо майбутнього працевлаштування. Перебуваючи на обліку в службі зайнятості, Тетяна прислухалася до інформації, яку надавали фахівці, адже головним для неї було – знайти роботу. Молода жінка вірила, що знайдеться вакансія і для неї.


Так і сталося: у лютому поточного року на території Петрівської ОТГ розпочав свою діяльність Центр надання соціальних послуг селищної ради, у якому з'явилася вакансія «Педагог соціальний», яка й була запропонована Тетяні Володимирівні. Безробітна з ентузіазмом сприйняла цю новину і погодилася на проходження співбесіди. Співбесіда з роботодавцем пройшла успішно, адже досвід роботи жінка вже мала, тож пропозицію працевлаштування вона із задоволенням прийняла.


Сьогодні робота, яку виконує Тетяна Володимирівна, приносить їй задоволення: вона проводить заняття з декоративно-прикладного мистецтва для осіб похилого віку, що дає їм можливість не лише проявити і реалізовувати власні творчі здібності, а й відволіктися від буденних проблем та отримати моральне задоволення.



547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: