Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/05/naprjamki-spivpratsi-iz-sluzhboju-zainjatosti-u-kropivnitskomu-vidbuvsja-vebinar-dlja-fopiv.htm
новини, 5 травня 2021

Напрямки співпраці із службою зайнятості: у Кропивницькому відбувся вебінар для ФОПів


Днями для фізичних осіб-підприємців, які мають наміри використовувати працю найманих працівників, фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості проведено інформаційний вебінар.


Розпочався вебінар з інформації про послуги служби зайнятості та її нові інтернет-можливості у напрямку надання послуг клієнтам. Особливу увагу було приділено питанню співпраці щодо своєчасності інформування роботодавцями центру зайнятості про потребу в працівниках. 


Наголошувалось, що задля задоволення кадрової потреби юридичних та фізичних осіб, які використовують найману працю, роботодавець має подати до служби зайнятості звіт за формою № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», не пізніше ніж через 3 робочі дні з дати відкриття вакансії.


Фахівці служби зайнятості наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та неухильному дотриманні законодавчих вимог щодо обов'язковості укладення трудових договорів з найманими працівниками.


Цікавою для присутніх була й інформація про організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця, державні програми, які стимулюють роботодавців до створення нових робочих місць та збереження існуючих, а також про можливості електронних сервісів, які активно впроваджуються у роботу служби зайнятості задля спрощення налагодження комунікацій з клієнтами.


Як зазначила Людмила Міщенко, провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, заключна частина заходу пройшла у форматі «Запитання-відповіді»: учасники вебінару активно обговорювали питання щодо законодавства у сфері трудових відносин.


477Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: