Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/30/u-novoarhangelsku-vidbuvsja-seminar-dlja-shukachiv-roboti-foto-.htm
новини, 30 квітня 2021

У Новоархангельську відбувся семінар для шукачів роботи (ФОТО)


Днями в приміщенні Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості. У заході узяв участь фахівець Новоархангельського Бюро правової допомоги Володимир Журавка.


Розпочала захід фахівчиня районної філії Лариса Екало, яка наголосила на тому, що найефективнішим захистом інтересів шукачів роботи у сфері зайнятості та відносинах з роботодавцями є правова поінформованість. 


Присутнім було надано інформацію про права працівників, які працевлаштовуються легально. Серед них: право на вільний вибір професії та місця роботи; гарантоване отримання грошової винагороди за виконану роботу; безпечні умови та дотримання режиму праці; право на відпочинок; захист від незаконного звільнення; соціальний захист у разі втрати працездатності чи роботи та інше.


Крім того, Л. Екало ознайомила присутніх з основними шляхами пошуку роботи, новими сервісами служби зайнятості, що покликані на спрощення та зручність в отриманні послуг та пошуку роботи, активними заходами служби щодо сприяння зайнятості та небезпеками, які можуть виникати при нелегальному працевлаштуванні.


Володимир Журавка надав інформацію про послуги центру надання безоплатної правової допомоги, основним завданням якого є забезпечення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання правової допомоги. Крім того, фахівець поінформував безробітних про перелік необхідних документів для отримання зазначеної допомоги. Також були розглянуті питання щодо оформлення трудових договорів та угод цивільно-правового характеру, а також можливості складання документів процесуального характеру.


Як зазначила Оксана Єременко, директор Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час семінару у присутніх виникали різноманітні питання, зокрема щодо особливостей укладання договорів цивільно-правового характеру, на які фахівець Новоархангельського Бюро правової допомоги надав доступні та кваліфіковані відповіді.



793Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: