Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/19/kirovogradschina-otrimala-1170-doz-vaktsini-pfizer-biontech.htm
новини, 19 квітня 2021

Кіровоградщина отримала 1170 доз вакцини Pfizer-Biontech



На Кіровоградщину прибули 1170 доз вакцини Pfizer-Biontech сьогодні, 18 квітня. Про це на фейсбук сторінці Кіровоградської ОДА  повідомила керівниця відділу охорони материнства, дитинства та імунопрофілактики департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Антоніна Кодрул.


«Вакцина доставлена в контейнері з сухим льодом. Щодня буде забиратися певна кількість доз вакцин, протягом ночі вона розморожуватиметься. Зберігається препарат в умовах, передбачених компанією-виробником. Вранці ці дози надаватимуть бригадам, які будуть проводити щеплення. Даною вакциною першочергово щепитимуться мешканці та працівники інтернатів для людей похилого віку, а також будинків для інвалідів. Дані дози ми маємо використати впродовж тижня, останні дози препарату маємо використати наступної неділі. Щотижня з Міністерства охорони здоров’я нам будуть надавати нові дози препарату Pfizer-Biontech. Далі ми будемо замовляти необхідну кількість вакцини», - зазначила Антоніна Кодрул.



  За словами посадовиці, спершу вакцинацію проведуть для працівників і мешканців психоневрологічного інтернату у Кропивницькому та Олександрійському психоневрологічному пансіонаті.


Зазначимо, розробниками вакцини Pfizer-Biontech є німецька біотехнологічна компанія BioNTech та американський фармакологічний концерн Pfizer. Випускається під торговельною маркою Comirnaty. Вакцина дозволена для екстреного застосування ВООЗ.


877Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: