Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/08/v-dolinskii-tg-deputati-pidtrimali-nove-zakonodavstvo-pro-zemlju.htm
новини, 8 квітня 2021

В Долинській ТГ депутати підтримали нове законодавство про землю


Міьский голова Долинської територіальної громади Євгеній Звіздовський спільно з депутатами фракції «Слуга Народу» висловили підтримку новому законодавству про землю.


Олена Кушніренко, голова фракції «Слуга Народу» під час проведення чергової сесії Долинської міської ради висловила підтримку законопроєктам, які нарешті повертають місцевим радам право розпоряджатися землями за межами населених пунктів: «Шановні колеги-депутати, хочу висловити підтримку законопроекту № 2194, який повертає місцевим радам право розпоряджатися землями за межами населених пунктів та законопроєкту № 2195, який встановлює, що право власності чи користування має продаватися виключно на відкритих онлайн аукціонах».


Депутатка додала, що законопроєкт № 2194 не просто передає громадам землі, які опинилися в державній власності. Він повертає людям відібране у них право бути господарями у своїх селах та містах і самостійно вирішувати, що робити з землею - продавати чи здавати в оренду. А все зароблене буде йти в бюджет громади, а не в кишені чиновників. На переконання Олени Кушніренко, противники земельної децентралізації як завжди скажуть, що люди до чогось «не доросли», «не навчилися», «не будуть знати, що з землею робити». Це говорять ті, хто блокували децентралізацію, хто завдяки мораторію на землю зміг скупити для себе сотні тисяч гектарів полів.


Після передачі земель громадам земельні аукціони мають проходити в режимі онлайн, як і передбачено законопроєктом № 2195. Оскільки це найбільш ефективний спосіб забезпечити прозорі торги та отримати найвищу ціну за право власності чи користування землею. Електронний аукціон проводиться публічно. Кожен може бачити як проходять торги. На електронному аукціоні неможливо зробити так, що куми і брати зібралися між собою і за закритими дверима роздерибанили землі.


«Ми, депутати «Слуги Народу» в Долинськійміській раді, закликаємо Верховну Раду України невідкладно прийняти в другому читанні і в цілому законопроєкти № 2194 та 2195, які нарешті повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів. Ми переконані, що люди мають право бути господарями на своїй землі й без цього рішення парламенту неможливо завершити процес земельної децентралізації та забезпечити справжнє самоврядування», - підсумувалаголова фракції.


Всі присутні на засідання сесії депутати, на чолі з міським головою Євгенієм Звіздовським, одностайно підтримали колег з фракції «Слуга Народу».


892Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: