Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/07/urjad-rozshiriv-naprjami-pidtrimki-agrariiv.htm
новини, 7 квітня 2021

Уряд розширив напрями підтримки аграріїв


Кабмін на засіданні 7 квітня розширив перелік напрямів державної підтримки аграріїв – зокрема, відшкодовуватимуть втрати посівів за надзвичайних ситуацій та стимулюватимуть органічне виробництво, пише Економічна правда.


Про це розповів прем’єр Денис Шмигаль під час засідання, пояснювальна записка до постанови. 


"Тепер державна допомога також зможе йти на страхування сільгосппродукції та відшкодування втрат посівів внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру", – повідомив прем’єр під час засідання.


Також уряд затвердив можливість допомоги сільгоспвиробникам, які використовують меліоровані землі. "Це частина нашого нового та великого проєкту з розбудови системи зрошення, яка дасть можливість збільшити урожайність в південних регіонах щонайменше удвічі", – додав Шмигаль. 


За його словами, це програма державно-приватного партнерства, і вона стоїть одним із головних завдань для Мінагрополітики вже на цей рік.


Крім того, запровадження держпідтримки забезпечить відшкодування суттєвих витрат, пов’язаних із виробництвом органічної продукції. Положення розповсюджуються також на виробників картоплі, а сільськогосподарських товаровиробників підтримають субсидіями з розрахунку на одиницю оброблених угідь.


У пояснювальній записці зазначається, що поштовхом до таких змін були, зокрема, несприятливі погодні умови 2020 року, коли втрати від негоди зафіксували на площі у 358 тисяч гектарів. 


Фінансування буде здійснене у межах бюджетної програми "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників". З цих коштів, зокрема, 1085 аграріїв отримають компенсації розміром 4668 грн/гектар. А виробники гречки отримають дотацію у 3500 грн/га для стабілізації вирощування зазначеної культури.



816Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: