Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/07/rekonstruktsija-ochisnih-sporud-u-kropivnitskomu-mae-zavershitis-voseni.htm
новини, 7 квітня 2021

Реконструкція очисних споруд у Кропивницькому має завершитись восени


Голова обласної ради Сергій Шульга, представник партії "Слуга Народу", проінспектував хід робіт із реконструкції очисних споруд міста Кропивницького, які тривають з 2018 року.


Наразі вже виконано будівельно-монтажні роботи по улаштуванню дефосфотатора, первинного та двох вторинних відстійників, збудовано будівлю нової насосної станції. На реконструкцію об’єкта передбачено витратити 220 мільйонів гривень. Як з'ясувалося, на сьогодні освоєно лише 54 мільйони гривень.


Спілкуючись із представниками замовника реконструкції та підрядної організації, Сергій Шульга наголосив, що роботи необхідно завершити до вересня 2021 року. Вказано на недоліки в роботі керівнику ОКВП «Дніпро-Кіровоград»,  а саме: недостатній контроль за строками виконання робіт та поставки обладнання, відсутність претензійної діяльності та пропускного режиму на об’єкті критичної інфраструктури. Також він дав доручення представникам замовника щомісячно подавати звітність про хід виконання реконструкції.


Голова обласної ради також взяв під особистий контроль й інший об’єкт, який реалізують на території очисних споруд, а саме - будівництво цеху механічного зневоднення осаду стічних вод. Після введення його в експлуатацію будуть рекультивовані майданчики площею 40 гектарів у селі Первозванівці Кропивницького району. На цей проект уже залучено 46,6 мільйонів гривень. У 2020 році фінансування будівництва не відбувалося. Сергій Шульга зазначив, що фінансування відновлено, а тому завершити будівництво об’єкта потрібно до 1 серпня 2021 року, інформує сайт облради. 

 


759Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: