Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/05/nepovnolitni-zhertvi-ta-svidki-zmozhut-povidomljati-pro-zlochin-onlain.htm
новини, 5 березня 2021

Неповнолітні жертви та свідки зможуть повідомляти про злочин онлайн


В Україні створять онлайн-канали довіри в соціальних мережах для дітей, які стали жертвами або свідками злочинів, пише "Українська правда. Життя". 


Вони будуть доступні в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram, повідомляють в Офісі Генерального прокурора.


Діти зможуть написати та надіслати аудіо і фото про вчинення проти них злочину, а також отримати первинну правову, психологічну і медичну допомогу, якщо їх поранили.


У відомстві повідомляють, що така модель допомоги постраждалим діє, зокрема, в Естонії, і до web-правоохоронців є довіра.


Фото: DmitryPoch/Depositphotos


"Ми теж хочемо максимально осучаснити процеси. Діти чимало часу проводять онлаінй і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі. 


Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати вживу, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч", – зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який курує ювенальний напрям роботи в Офісі Генпрокурора.


За даними відомства, кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20% у 2020 році порівняно з 2019-м. 


Понад 5,2 тис. дітей постраждали від злочинів. На 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.


1012Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: