Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/03/u-kropivnitskomu-pologovomu-budinku-ne-vidajut-pakunki-maljuka.htm
новини, 3 березня 2021

У Кропивницькому пологовому будинку не видають пакунки малюка (ВІДЕО)



У Кропивницькому пологовому будинку не видають пакунки малюка, – розповіла Суспільному головна лікарка Людмила Романів.


Під час виписки з пологового жінкам дають довідку, за якою можна отримати пакунок малюка у відділах соцзахисту населення за місцем реєстрації породіллі.


Якщо протягом 30 днів бебі-бокс не забирають, держава виплачує одноразову грошову допомогу у розмірі 5 700 гривень, – розповіла працівниця обласного департаменту соціального захисту населення Олена Михальченко.


У подружжя Владислави і Юрія Носкових із Новомиргорода 27 лютого народилася донька. Пакунок малюка родина не отримала, витратили 4 тисячі гривень на предмети гігієни і речі для дитини, – розповів чоловік. "Це дитячі речі, памперси, дитяче харчування. Хотілось би це все отримати зараз, а не через місяць-півтора".


Мама дівчинки говорить, що їй би було зручніше отримати речі для дитини після її народження: "Не знаю, чи ми отримаємо його у нас в районному центрі, де ми живемо".


Людмила Романів говорить: у пологовому 22 породіллі. "На початку лютого ми отримали 86 пакунків і вони у нас закінчилися за два з половиною тижні, тому що у нас до 150 пологів на місяць. І нам, і жінкам зараз дуже незручно, тому що там дуже багато таких речей, які потрібні жінкам у перші дні, перші години після народження. Бо ми не можемо випустити тата для отримання пакунка малюка у відділ соціального захисту, тому що зараз карантин. Коли він поступає на пологи, обстежується, здає ПЛР-тест, і ми його не випускаємо до виписки".


Лікарка каже, що було б зручно, якби управління соцзахисту організувало б доставку пакунків у пологовий будинок. "Тому що це їхня функція – видати пакунки малюка".


В управлінні соціального захисту населення Фортечного району Кропивницького мають 68 пакунків малюка. Їх видають батькам, які приходять по бебі-бокс. "Тільки департамент соцзахисту населення може перерозподілити їх на пологові будинки", – каже заступниця начальниці управління Олена Костенко.


Олена Михальченко пояснила, чому не роблять перерозподіл: "Ми це робили відповідно до встановлених законодавчих актів, то на сьогоднішній день такий перерозподіл по області не передбачений".


1525Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: