Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/01/v-ukraini-pochali-formuvati-spisok-ochikuvannja-na-vaktsinatsiju-vid-kovidu.htm
новини, 1 березня 2021

В Україні почали формувати список очікування на вакцинацію від ковіду


Розпочав роботу сайт для запису українців на вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19. Про це на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише lb.ua.


"Відсьогодні українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію проти COVID-19 онлайн або за телефоном гарячої лінії. База надісланих заявок дасть змогу чітко організувати логістику та в максимально стислі строки забезпечити людей безпечними вакцинами", - цитує очільника уряду пресслужба глави держави.


Віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що записатися на вакцинацію можна через додаток "Дія", портал "Дія", а також через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.


У МОЗ уточнили, що працівникам сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери; працівникам чи мешканцям спеціалізованого закладу (інтернати, будинки для літніх людей тощо); військовослужбовцям; працівникам критично важливих структур державної безпеки (включно з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національною гвардією, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Державною прикордонною службою й Службою безпеки України) немає необхідності записуватися на вакцинацію. Адже всі ці категорії будуть щеплені згідно з планом.


До листа очікування можна записатися за посиланням diia.gov.ua.


Напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що усі охочі зможуть отримати вакцину від коронавірусу у 2021 році. Шмигаль зауважив, що Україна має контрактів на понад 30 млн доз вакцини, і “ми продовжуємо перемовини”.


Нагадаємо, минулого тижня в Україні розпочалася кампанія з вакцинації населення від COVID-19.


Щеплення вакциною AstraZeneca/Oxford, що виготовляється на потужностях індійської компанії Serum Institute, зробила вже 3141 людина.


Препарат прибув у кількості 500 тис. доз. На початку березня Україна ще має отримати 117 тис. доз вакцини Pfizer.


946Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: