Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/15/adzhamska-gromada-vkotre-initsijue-pridbannja-mrt-dlja-oblasnoi-ditjachoi-likarni.htm
новини, 15 січня 2021

Аджамська громада вкотре ініціює придбання МРТ для обласної дитячої лікарні


Наприкінці грудня Аджамська сільська рада ухвалила рішення про Звернення до Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради щодо забезпечення та придбання МРТ «Софія» для КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня», - йдеться у повідомленні  Кіровоградського РВ АМУ.


Поштовхом чергового звернення до обласної влади стала одна з програм циклу "Лікарня майбутнього", де було озвучено проблему відсутності в лікарні апаратів МРТ та СКТ для проведення повної діагностики маленьких пацієнтів закладу.


У вже згаданому рішенні Аджамської  сільської ради міститься ініціатива звернутись через  Кіровоградське регіональне  відділення Асоціації міст України звернутись до голів територіальних громад  та громадських організації з метою консолідувати зусилля навколо вирішення питання.


Нагадаємо, у 2019 році електронна петиція «Народний томограф «Софія» щодо придбання магнітно – резонансного томографа набрала рекорду кількість голосів мешканців області.


«Це була єдина в історії області електронна петиція, яку підписала рекордна кількість голосів мешканців області. Адже всі ми батьки і прекрасно усвідомлюємо необхідність проведення своєчасної медичної діагностики дітей, саме на території спеціалізованого медичного закладу.  Коли мова йде про життя і здоров’я дитини важлива кожна хвилина, а не витрата годин у пошуках і поїздках по іншим лікарням. Нині ми сподіваємось, що спільними зусиллями і підтримці громад -  членів АМУ та громадськості, розумінню і реальним крокам обласної влади ми досягнемо, поставленої у 2019 році мети. Я вважаю, що придбання МРТ для обласної лікарні – один реальних кроків реалізації гарантії покращення надання медичних послуг, які очільники й  депутати обласної та місцевих рад давали своїм виборцям, -зазначила коментуючи рішення сільської ради Тетяна Зайченко, голова Аджамської громади, - у травні 2019 року після розгляду петиції постійна комісія з питань бюджету обласної ради інформувала про намір рекомендувати ОДА внести зміни в головний кошторис Кіровоградщини 2019 року аби забезпечити обласну дитячу лікарню необхідним обладнанням. Нині ж ми знову констатуємо, що обласна лікарня не має МРТ».


      

1506Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: