Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/14/35-shkil-kirovogradschini-doluchilis-do-derzhservisu-elektronnih-zhurnaliv-i-schodennikiv.htm
новини, 14 січня 2021

35 шкіл Кіровоградщини долучились до держсервісу електронних журналів і щоденників


35 шкіл Кіровоградської області долучились до державного безкоштовного сервісу електронних журналів і щоденників, який розробило Міністерства освіти і науки України. Про це Суспільному розповів заступник директора обласного департаменту освіти Володимир Таборанський. Суспільне побувало у кропивницькому ”Науковому ліцеї”, де тестують сервіс від МОН.


Восени 2020 року електронні журнали тестували у сьомих класах ліцею. З 11 січня 2021 року їх запровадили в усіх класах. Вчителі створили понад сім сотень електронних журналів. Роблять це для кожного предмету окремо.


Сервіс від Міністерства освіти і науки обрали за кількома критеріями – розповіла директорка ліцею Наталія Чередніченко: ”Перше – інтуїтивність і доступність в роботі, друге – безкоштовне використання, третє – можливість удосконалення і доопрацювання, легкість в роботі і стійкість цієї платформи до великої кількості користувачів”.


До держсервісу електронних журналів і щоденників долучились 35 шкіл Кіровоградщини


Вчитель фізики Іван Лаврусенко показав, як виглядає електронний журнал. З його слів, електронний журнал для вчителя виглядає так само, як паперовий: ”Ліворуч – список учнів, вгорі – дати. Варіанти оцінок: від 1 до 12, не атестований, зараховано, звільнений”.


Теми та домашні завдання в електронному журналі розміщені під списком учнів. Для кожного класу і групи (іноземні мови – ред.) є окремий журнал з кожного предмету. Їх створюють вчителі зі своїх електронних профілів і можуть редагувати тільки створені ними записи – розповів Іван Лаврусенко.


Виставлені вчителем в електронному журналі оцінки і домашні завдання батьки і учні бачать в електронному щоденнику. Мама семикласника Анна Шаповалова розповіля, що електронний щоденник зручний у користуванні. Користувацькі паролі отримала від класного керівника.


За словами мами третьокласниці Тамари Васильєвої, електронний щоденник допомагає батькам контролювати успішність дитини.


Систему ”Е-журнал” в ліцеї тестуватимуть до кінця навчального року.


1726Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: