Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/11/derzhprodspozhivsluzhba-kirovogradschini-gotova-provoditi-plr-testuvannja.htm
новини, 11 січня 2021

Держпродспоживслужба Кіровоградщини готова проводити ПЛР-тестування



Вірусологічний відділ Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби готовий проводити ПЛР-тестування. Обласний лабораторний центр закінчив верифікацію результатів досліджень на відповідність - повідомляється на фейсбук сторінці Кіровоградської ОДА.


«Для проведення досліджень використовуються три приміщення лабораторії: кімната пробопідготовки, кімната виділення та кімната ампліфікації, які укомплектовані необхідним обладнанням. До роботи залучені провідні фахівці вірусологічного відділу», – прокоментував начальник головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук.


Він додав, лабораторія має необхідне обладнання для проведення тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, реактиви й тест-системи.


При цьому зауважив, лабораторія не відбирає зразки самостійно, а працює з наданим біоматеріалом. «Залучення до роботи ще однієї лабораторії дасть можливість розвантажити обласний лабцентр і збільшити кількість тестувань», – наголосив Ігор Бойчук.


Потужність лабораторії до 100 проб на добу.


Нагадаємо раніше очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко доручив розширити можливості проведення ПЛР-тестувань у регіоні.


У жовтні запрацювала ПЛР-лабораторія в обласній лікарні. Її потужність до 50 проб на добу.


Як уже зазначалося, обласний лабцентр у грудні збільшив свої потужності діагностики COVID-19 до півтори тисячі проб на добу.


1009Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: