Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/24/sbu-na-kirovogradschini-zatrimala-osib-jaki-sistematichno-vibivali-groshi-z-pidpriemtsiv-video-.htm
новини, 24 грудня 2020

СБУ на Кіровоградщині затримала осіб, які систематично «вибивали» гроші з підприємців (ВІДЕО)



Служба безпеки України затримала на Кіровоградщині учасників організованого угруповання, які тероризували та вимагали гроші з місцевих мешканців -повідомляється на фейсбук сторінці .

За попередніми даними слідства, зловмисники, якими керував один із «злодіїв у законі», з погрозами фізичної розправи систематично «вибивали» гроші з представників комерційних структур та заможних громадян.


Оперативники спецслужби встановили, що двоє учасників групи, зокрема, вимагали від керівника одного з фермерських господарств неіснуючий борг у розмірі 30 тисяч доларів США та примушували переоформити на них земельну ділянку площею 13 гектарів. У разі відмови, зловмисники погрожували фермеру насильством та знищенням майна.



У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували кілька фактів причетності фігурантів до протиправної діяльності.


Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одній з кав’ярень.


Проведено невідкладні слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями проживання та в автомобілях фігурантів.


Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.



Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності. Зокрема, перевіряється причетність лідера злочинного угруповання.


Операція проводилась за оперативним супроводом Головних управлінь внутрішньої безпеки та боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно з детективами слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.






      









2008Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: