Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/26/na-kirovogradschini-rodini-znovu-otrimuvatimut-pakunki-maljuka-.htm
новини, 26 листопада 2020

На Кіровоградщині родини знову отримуватимуть «пакунки малюка»


Кабінет Міністрів затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги – «пакунка малюка», а також порядок використання коштів на ці цілі, учора, 25 листопада - повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.


Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров.


«Міністерство соціальної політики ініціювало затвердження порядку забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою – «пакунком малюка» коштом держбюджету. Батьки, у яких діти народилися 24 жовтня 2020 року і після, та які наразі не отримали грошову компенсацію, матимуть змогу отримати «пакунок малюка» протягом 30 днів», - зазначив Олександр Догаров.


Він уточнив, до «пакунку малюка» входитиме набір товарів першої необхідності.


У подальшому, в разі неотримання одноразової натуральної допомоги з належних від батьків обставин, вони отримують грошову компенсацію вартості «пакунку малюка».


З 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою та грошовою компенсацією.


Директор департаменту додав, що «пакунок малюка» можна буде отримати в закладі охорони здоров'я. У разі відсутності у ньому такої допомоги, пакунок видаватимуть управління соціального захисту населення за місцем проживання. Видача «пакунків малюка» буде здійснюватися лише після їх надходження в область.



771Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: