Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/28/vaktsini-vid-gripu-jaki-zakupila-derzhava-viddadut-na-imunizatsiju-medikiv.htm
новини, 28 жовтня 2020

Вакцини від грипу, які закупила держава, віддадуть на імунізацію медиків


Перша партія вакцини від грипу, яка зараз їде в Україну, призначена для щеплення медиків, які працюють у коронавірусних відділеннях - повідомляє Українська правда. 


Вакцину закупило Міністерство охорони здоров'я за бюджетні кошти. 


Про це заявив міністр Максим Степанов на брифінгу у середу 28 жовтня. 


В 2019 році від грипу вакцинувалися 238 тисяч українців. Цього року за прогнозами міністерства має вистачити 650 тисяч доз вакцин, яку світові виробники поставлять в Україну. 


"Виробники обіцяють, що протягом жовтня-листопада усі дози вакцин від грипу вже будуть в Україні. 


Однак це суто комерційний ринок, а міністерство лише домовляється про збільшення кількості доз, які щороку постачаються в наші аптеки", — пояснює Максим Степанов. 


"Це близько 500 тисяч доз вакцини "Ваксігрип тетра" (виробник Санові Пастер, Франція), це Джисі Флю (виробник південнокорейська "Грін Кросс Корпорейшн"), а також нідерландська вакцина "Інфлувак" (виробник "Абботт Біолоджікалз", Нідерланди)", —  пояснив міністр. 


Трьохвалентна вакцина призначена для вироблення імунітету від трьох штамів грипу, які циркулюватимуть у Північній півкулі цього епідсезону, чотирьохвалентна — від чотирьох.


Минулого епідсезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 людина, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких — діти віком до 17 років.


Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.


919Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: