Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/25/marafon-provibori-uchasniki-zajavljajut-pro-poganu-jakist-bjuleteniv-veliki-chergi-ta-anomalno-nizku-javku.htm
новини, 25 жовтня 2020

Марафон «ПроВибори»: учасники заявляють про погану якість бюлетенів, великі черги та аномально низьку явку


Відбулася четверта, заключна, сесія в рамках інформаційного марафону «ПроВибори», що цього року проходить у рамках спільного проекту Прес-клубу реформ та CBN. 


На початку була озвучена інформація, що станом на 16 годину Кіровоградщина проголосувала на рівні 24-26%. Про це повідомив Євгеній Цехмістер, голова Кіровоградської обласної територіальної виборчої комісії. 


Під час марафону Андрій Табалов, секретар міської ради Кропивницького, представник політичної партії «Наш край» розповів: «Представники нашої партії зафіксували певні порушення – відсутність вихідних даних по наших кандидатах на багатьох дільницях. Порушення таємниці голосування – виборець сфотографував бюлетень. Також є певні проблеми з чергами. А один із кандидатів запрошував на дільницю через відвідування наливайки». 


Ольга Ковальова-Алокілі, представниця політичної партії «Слуга Народу» повідомила: Я проголосувала з самого ранку, так би мовити на собі відчула, як воно, скористатися правом обирати своє майбутнє. Звісно, величезною проблемою стали черги на дільницях, по 30-40 осіб. І це основна причина низької явки виборців. За інформацією нашого штабу, станом на 17 годину – явка десь на рівні 25-27%. За прогнозами, загальна явка на кінець дня буде на на рівні 32%. Значних порушень ми не виявили, вибори проходять спокійно. Ми всі в процесі, тому більш точну і детальну інформацію матиму після 20 години. А зараз закликаю кожного прийти і скористатися своїм правом обирати». 



Олександр Цертій, представник політичної партії «Батьківщина»: «Дійсно, справджуються найгірші прогнози стосовно явки на виборах, вона аномально низька. І пов’язано це не лише з ковідом, а й з не досконалою виборчою системою. Особисто я витратив п’ять хвилин на те, щоб проголосувати. Зробити це дуже складно. П’ять бюлетенів – дуже багато, легко заплутатися. До всього ще й низька якість поліграфії. По кілька разів треба наводити цифри, щоб їх потім можна було нормально підрахувати». 

Олександр Цертій також зазначив, що пропускна здатність дільниць дуже низька. За такої системи лише відсотків 50 мали б нагоду проголосувати, інші б просто не встигли. 


Нагадаємо, що вже понад десять років в обласному центрі щоразу, коли відбуваються вибори, громадська організація «Прес-клуб реформ» організовує для журналістів інформаційний марафон. У його рамках зазвичай проходить кілька прес-конференцій за участі політиків, експертів, журналістів. 


Інформаційний марафон є вільним майданчиком для поширення інформації, корисної для журналістів, і не призначений для політичної агітації. Хто не зможе бути присутнім, будь ласка, дивіться прямі ефіри онлайн на майданчиках CBN та телевізійного каналу «Вітер». Хто планує прийти, будь ласка, використовуйте захисні маски!



1184Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: