Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/23/zavdjaki-rjatuvalnikam-gromadjani-prigadali-pravila-pozhezhnoi-bezpeki-u-pobuti-foto-.htm
новини, 23 вересня 2020

Завдяки рятувальникам громадяни пригадали правила пожежної безпеки у побуті (ФОТО)


23 вересня фахівці прес-служби Управління ДСНС в області спільно з представниками обласної організації Червоного Хреста провели профілактичну роботу у мікрорайоні Балашівка м. Кропивницький, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Розмова організаторів рейду та громадян починалася із запитання: «Чи дотримуєтесь ви правил пожежної безпеки у повсякденному житті?». Зазвичай, люди відповідали ствердно, але зізнавалися, що інколи, виконуючи звичні дії автоматично, не могли пригадати, чи вимкнули праску перед виходом з дому, чи перекрили газ тощо. Рятувальники та волонтери Червоного Хреста наголосили, що саме такі ситуації, коли  люди забувають вимкнути електричні побутові прилади або газ, найчастіше закінчуються трагічно. Крім того, серед найпоширеніших причин виникнення пожеж у побуті є несправна електромережа, використання саморобних електроприладів, порушення правил експлуатації електропобутової техніки, а також необережне поводження з вогнем під час паління. І добре, якщо пожежа знищить лише майно. 


Також фахівці Служби порятунку попередили людей про заборону спалювання сухої трави, листя, пожнивних залишків та про суворе покарання за такі дії. А ще нагадали правила поведінки при виявленні старих боєприпасів, що, пролежавши у землі з часів Другої світової війни, знову повсякчас нагадують про страшне минуле.


На листівках, які рятувальники роздавали громадянам, стисло викладені усі ці застереження. 


               


735Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: