Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/28/na-kirovogradschini-cherez-borgi-protestuvali-fermeri-z-p-jati-raioniv.htm
новини, 28 липня 2020

На Кіровоградщині через борги протестували фермери з п’яти районів


У Долинській Кіровоградської області протестували фермери та одноосібники з Петрівського, Бобринецького, Устинівського, Долинського та Новгородківського районів. Мітингують, бо завод заборгував людям 70 мільйонів гривень — розповів Суспільному учасник акції Олег Вєтрова. Учасники протесту здали зерно на зберігання. З 2018 року його людям не віддають, гроші за нього не платять.


Акцію протестувальники влаштували біля забору Долинського комбікормового заводу. Прийшли півсотні людей. В руках тримають плакати з написами “Час повернути людям борг” та “Віддайте наше зерно”.


200 тисяч гривень заборгувавав комбінат Вікторії Шаповал з Новгородки, розповідає вже отримали консультацію у адвоката, шансів небагато. “Тому що нас дурили, накладні в нас написані не відповідно з інструкціями, договір на зберігання продукції з нами ніхто не заключав, вірили на слово”. Каже, накладні отримували без підпису керівництва.


Олег Вєтров на протесті, бо, говорить, здавав сюди зерно Новгородківського профтехучилища. Більше мільйона гривень має тут боргу. ”Навчальний заклад звернувся до господарського суду, чекаємо на засідання де буде рішення. Але власник змінився, і не факт, що тут є майно, яким вони можуть розрахуватися”.


На Кіровоградщині через борги протестували фермери з п’яти районів


Дорогу біля заводу перекрили менш ніж на хвилину. Це зробили як попередження, каже Олег Вєтров. “Слідуючі заходи будуть більш радикальні, можливо, перекриття дороги. Ми маємо забрати своє, ми не забираємо чуже”.


Акція тривала дві години. Учасники підготували до президента клопотання. Просять допомогти вирішити питання.


Що відомо

  • Згідно з відкритими даними Єдиного державного реєстру компаній, у травні цього року завод змінив юридичну адресу – з Долинської на Ірпінь Київської області. З 2017 року підприємство змінило 4-х керівників. З 2019 року, за адресою – Долинська, Чумацький шлях, 1, зареєстроване підприємство Долинський елеватор. Його керівник Микола Хурсович.
  • Згідно ухвали господарського суду Кропивницького від 20 липня, Долинський комбікормовий завод позивається до підприємтва Долинський елеватор. В позові просять визнати недійсною угоду до договору оренди земельних ділянок від 30 листопада 2018 року. Та скасувати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис про реєстрацію змін за двома об’єктами. Суд ухвалив позов не розглядати через недоліки оформлення позовної заяви.
  • Ексдиректора Долинського комбікормового заводу, депутата міськради підозрюють у розтраті 11 тисяч тон зерна.
  • 24 липня Печерський райсуд Києва обрав ексдиректору Долинського комбікормового заводу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 51 мільйон гривень.

Журналісти Суспільного телефонували керівниці комбікормового заводу – Олені Черкун та керівнику підприємства Долинський елеватор Миколі Хурсовичу. На телефонні дзвінки вони не відповідають. Суспільне озвучить їх позицію, як тільки вони погодяться на коментар.


1953Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: