Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/27/na-kirovogradschini-vidkrili-turistichnii-marshrut-z-kontaktnim-zooparkom.htm
новини, 27 липня 2020

На Кіровоградщині відкрили туристичний маршрут з контактним зоопарком


Контактний зоопарк з альпійським козами, сироварня та дегустація. Такий туристичний маршрут відкрили на фермі ”Лісова коза” в селі Підлісне Олександрівського району Кіровоградської області – розповів Суспільному співвласник ферми Сергій Григір. Під час екскурсії знайомлять з історією створення господарства, дозволяють погодувати кіз та побачити процес виготовлення сирів.


Ферму, за словами Сергія Григора, збудували на місці розваленого колгоспного свинокомплексу на відстані 34 кілометри від Кропивницького. 312 кіз альпійської породи на ферму завезли три роки тому із Франції. Молоко цієї породи кіз – найкраще для виготовлення сирів.


”Молоко цих тварин чисте, не має типового козиного запаху. Має легкий аромат, який дає зрозуміти, що це козиний продукт”.

312 кіз альпійської породи на ферму завезли із Франції

312 кіз альпійської породи на ферму завезли із Франції


Молоко кіз альпійської породи – найкраще для виготовлення сирів

Молоко кіз альпійської породи – найкраще для виготовлення сирів


На фермі є погріб, де створять музей старовинного устаткування для сироваріння. З дегустаційного залу можна побачити, як готують 12 видів сирів. Заходити у сироварню відвідувачам не можна. Екскурсія господарством займає майже годину. Відвідування ферми без екскурсії погребом та дегустації сирів – безкоштовне.



2096Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: