Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/22/v-oleksandrii-buduvatimut-sonjachnu-elektrostantsiju.htm
новини, 22 листопада 2019

В Олександрії будуватимуть сонячну електростанцію


Сьогодні, 22 листопада відбулася 77-а (позачергова) сесія Олександрійської міської ради, повідомляє «Голос Громади».


З 36-ти депутатів ради участь у пленарному засіданні взяли 28 народних обранців та міський голова. Порядок денний сесії містив два питання, першим з яких розглядалося внесення змін до міського бюджету. Як було запропоновано, депутати проголосували за внесення змін до міського бюджету на 2019 рік, які полягали у перерозподілі видаткових коштів за рахунок перевиконання плану власних надходжень до місцевого кошторису та державної субвенції у сумі 1 млн 340 тис. грн. Ці фінансові ресурси були спрямовані на освітні потреби, на пільгові перевезення пасажирів громадським транспортом, на покриття податкових боргів підприємства КП «Теплокомуненерго». 


Також до раніше підготовленого проекту рішення «з голосу» були внесені доповнення про виділення коштів на надання пільг житлово-комунальних послуг та порівняно невелика сума (50 тис. грн.) на початок ремонту приміщення поштового відділення №8, яке за словами міського голови Степана Цапюка, перебуває у «жахливому» технічному стані і «нагадує свинюшник», через що відділенню загрожує закриття. Регіональне відділення пошти, за його словами, не має фінансової можливості відремонтувати дане приміщення, яке до того ж перебуває у комунальній власності міста.


Наступне питання було «земельного» характеру: депутатам пропонувалося затвердити документ під назвою «Детальний план території в районі вулиці Кільцевої, 9а». 


Він передбачав будівництво фотоелектричної станції на території площею 21,2 Га у Байдаківському мікрорайоні Олександрії (поряд з колишньою брикетною фабрикою). Будувати сонячну електростанцію потужністю 5,76 Мвт на цій вільній від забудов, занедбаній ділянці промислового призначення має намір місцеве приватне підприємство ТОВ «Надія Енерджи», яке взяло землю в оренду і отримало технічні умови на будівництво. 


Напередодні сесії, на засіданні громадської ради проект містобудівної документації «Детальний план території вул. Кільцевої,9» був обговорений у форматі громадських слухань для уточнення структури забудови і її функціонального призначення, як того вимагає законодавство.


Таким чином, в результаті голосування депутатів підприємство отримало згоду міської влади на будівництво сонячної електростанції.


1606Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: