Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: ОПОРА
Дата: 1 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/08/01/zakonodavcha-dijalnist-deputativ-kirovogradschini-scho-zminilosja-v-umovah-voennogo-stanu-.htm
політика, 1 серпня 2022

Законодавча діяльність депутатів Кіровоградщини: що змінилося в умовах воєнного стану?

ОПОРА


Після повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 2022 року депутати, що представляють Кіровоградщину в парламенті, продовжують законотворчу діяльність. Сукупно вони ініціювали 47 законопроєктів.


Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала роботу депутатів-мажоритарників від Кіровоградщини у Верховній Раді України та виявила, як часто вони стають авторами чи співавторами законопроєктів.


Дослідження охоплює період із 24 лютого до 5 липня 2022 року і включає 5 народних депутатів-мажоритарників, обраних в одномандатних виборчих округах Кіровоградської області.


Кількісні показники долучення до розробки законопроектів


За досліджуваний період 5 мажоритарників із Кіровоградщини стали авторами чи співавторами 47 законопроєктів. Найбільш продуктивним за кількістю поданих проєктів законів був Олександр Дануца, обраний в ОВО №99 із центром у місті Кропивницький. Цей депутат зареєстрував 32 законодавчі ініціативи.


Юрій Кузбит (ОВО №101, центр — селище Голованівськ) запропонував самостійно чи долучився до колег із приводу 8 законодавчих змін.


Олесь Довгий (ОВО №102 з центром у місті Знам’янка) долучився до розробки 3 законопроєктів. Таку саму їх кількість подав ще один народний депутат із Кіровоградщини Олег Воронько (ОВО №103, центр — місто Олександрія).


Своює чергою, народний депутат Ігор Мурдій, обраний в ОВО №100 (центр — місто Бобринець), став співавтором лише 1 законопроєкту — «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо проведення дистанційних засідань Верховної Ради України». Серед співавторів цієї законодавчої ініціативи також є й інші обранці з Кіровоградщини — Олександр Дануца та Юрій Кузбит.


Загалом парламентарі від регіону долучилися до створення 47 законодавчих ініціатив.


Теми ініційованих законопрєктів

Тематично серед цих законопроєктів переважає правова політика — 4 депутати долучалися до відповідних ініціатив 22 рази. Зокрема, 18 разів це робив Олександр Дануца, 2 рази — Юрій Кузбит, по 1 разу — Олесь Довгий та Ігор Мурдій


На другому місці — економічна політика, до розвитку якої також долучилися 6 депутатів (7 разів — Олександр Дануца, 5 разів — Юрій Кузбит, 3 рази — Олег Воронько).


Ще 6 разів мажоритарники з Кіровоградської області подавали законопроєкти, що стосуються сфери галузевого розвитку. Це Олександр Дануца (3 законодавчі ініціативи), Олесь Довгий (2 законопроєкти) та Юрій Кузбит (1 проєкт закону).


До теми безпеки й оборони двічі звертався у своїй законотворчій діяльності Олександр Дануца. Також він зареєстрував по одному законопроєкту в галузях державного будівництва та соціальної політики. 


Результативність ухвалення ініційованих законопроєктів

З усіх законодавчих ініціатив, до яких долучилися парламентарі від Кіровоградської області з моменту вторгнення рф, 17 уже підписані Президентом і стали законами. 14 законопроєктів наразі опрацьовують у профільних комітетах, 8 очікують розгляду, 4 готуються на друге читання, 1 передали на підпис Президенту, 3 знято з розгляду.


Зокрема, з розгляду зняли всі 3 законопроєкти, які стосувалися внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо проведення дистанційних засідань парламенту.


ОПОРА

5146Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: