Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: телеканал ТТV
Дата: 27 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/04/27/igor-volkov-zakon-pro-vseukrainskii-referendum-pravilnii-i-duzhe-vchasnii-krok-prezidenta.htm
політика, 27 квітня 2021

Ігор Волков: Закон про всеукраїнський референдум правильний і дуже вчасний крок Президента

телеканал ТТV


На телеканалі ТТV вийшла в ефір передача «Від першої особи», гостем якої став депутат Кіровоградської обласної ради, голова фракції «Слуга Народу» Ігор Волков.


Під час ефіру Ігор Вікторович відповів на ряд актуальних питань, що хвилюють жителів Кіровоградщини.


Кор.: В останнє в цій студії Ви були в якості депутата міської ради, півроку Ви вже в обласній раді очолюєте фракцію президентської партії «Слуга Народу». Наскільки кардинальні ці зміни для Вас, враховуючи, що значно виріс і рівень відповідальності?


І. Волков: Це не є якимись кардинальними змінами, адже депутат міської ради і депутат обласної ради переймається схожими за значущістю питаннями, що стосуються розвитку соціально-економічного і культурного розвитку території. Тож задачі схожі, депутатські обов’язки також схожі. Єдине, що територія виборчого округу, яким я зараз опікуюсь, є більшою, ніж коли був депутатом міської ради.


Кор.: Пане Ігоре, хотів у Вас запитати про нещодавно прийнятий закон про всеукраїнський референдум. Що можете про нього сказати, як прокоментуєте?


І. Волков: Коли Володимир Зеленський балотувався на посаду Президента, він чітко озвучив декілька тез щодо своєї передвиборчої програми. Одним з принципових був проект закону про референдум, що дасть можливість людям висловити свою думку, яку будуть імплементувати в життя представники влади, тобто політики. Свого часу, такий закон в Україні існував, але, за певних обставин, він був втрачений. Сьогодні такий закон, про український референдум, уже прийнятий. Більше того, сьогодні в парламенті зареєстрований проект закону про місцевий референдум. Причому, в пояснювальній записці сказано, що він підлягає громадському обговоренню. Я б навіть сказав, що цей закон потребує обговорення не тільки громадськістю, а й представниками місцевого самоврядування, яким треба буде потім імплементувати це законодавство в життя через практичні кроки. Оскільки такий проект закону вже внесений Президентом в парламент, очевидно, що не пізніше осені цього року ми будемо мати відповідний закон. Я вважаю, що це абсолютно правильний і дуже вчасний крок, який робить Президент. Тобто, шлях народовладдя треба запроваджувати в життя.


Кор.: Трохи про програму Президента «Велике будівництво». В рамках неї і на Кіровоградщині активізовані певні процеси – будуються та реконструюються освітні заклади та медустанови, реконструкція державних доріг в різних напрямках… Серед останнього, що зроблено – це приймальне відділення обласної лікарні та лікарні швидкої медичної допомоги. Скептики, буває, закидають, що в період пандемії такі реконструкції не на часі. Що можна відповісти таким людям?


І. Волков: Коли ми входимо в політичні дебати, то модним трендом стало казати, що це не на часі. Хоча світовий досвід доводить, що в періоди всіляких криз саме і варто будувати. Неможливо зупинити соціальне життя і як би там не було, ми маємо будувати, і дуже швидкими темпами, якщо ми прагнемо скоріше йти до Європи.


Очевидно, що нашій владі потрібно звернути увагу на кадрову політику, треба обрати фахівців професіоналів позапартійним принципом. Треба припиняти практику набору «хороших своїх хлопців». І, не дивлячись на певну лояльність, звертати увагу на професіоналів. Щоб мати свою національну українську економічну стратегію.


Кор.: Тобто дивитись на Європу, але йти своїм українським шляхом?


І. Волков: Іти українським шляхом і шляхом тих країн Європи, які його вже здолали. І в такому поєднанні бачити перспективу.


Кор.: Не можемо оминути увагою доленосне кадрове питання для Кіровоградщини. Чому обласна державна адміністрація знову без голови?


І. Волков: Це просте і водночас складне питання. Офіс Президента моделює кадрову політику в частині призначення голів обласних державних адміністрацій. І, напевно, в нього є своє бачення щодо розвитку тих чи інших подій. На мій погляд, швидкоплинність кадрів не йде на користь території та територіальній громаді. Краще б було, коли кадрова політика була б більш виваженою та стабільною.


Кор.: А Вашу кандидатуру на посаду голови обласної державної адміністрації розглядають? Чи є у Вас амбіції очолити область?


І. Волков: Моя кандидатура не розглядається на посаду голови Кіровоградської ОДА. Стосовно амбіцій можу сказати приказкою: «Поганий той солдат, який не мріє стати генералом». В мене завжди є свої умови та свої вимоги на кшталт тієї ж кадрової політики. Коли я погоджуюсь на щось подібне, то за умови, що зможу самостійно сформувати свою команду.


Кор.: Наприкінці березня відбулося засідання Громадської ради при обласній податковій. Знаю, що ви вже не першу каденцію очолюєте цей дорадчий орган, також чимало років головуєте в територіальному відділенні Асоціації платників податків. Тож, скажіть, наскільки виросло чи, можливо, зменшилось податкове навантаження на малий та середній бізнес в останні півтора «карантинні» роки?


І. Волков: На мою думку, податкове навантаження не змінилося, тому що не було суттєвих змін в законодавстві. І це правильно, що в умовах пандемії не змінюється законодавство, оскільки і так ми маємо певну нестабільність у цій ситуації. І повертаючись до коронакризи очевидно, що вона зачепила, насамперед, малий та середній бізнес, який сам створює місця і сплачує податки. Єдине, що мені не зрозуміле – це підхід Кабінету міністрів до карантинних виплат малому та середньому бізнесу. Позиція про те, що у того ФОПа чи підприємця має бути код по КВЕДу саме такої діяльності, а не іншої, що йому відкриває шлях до 8 000 гривень виплат, а у іншого цей код знаходиться на другому місці. Тобто всі знаходяться не зовсім в рівному становищі. Тому, що коли присвоювали ці КВЕДи підприємцям, вони не переймались думкою про те, який вид діяльності головніший. А зараз це набуло великого значення. Суспільство сьогодні потребує справедливості. І тут багато хто вбачає саме несправедливе ставлення у підходах. І кабмін, у даному випадку, до цих виплат підходить дещо шаблонно.


Кор.: Який зараз настрій у представників середнього бізнесу, якщо буде ще один локдаун?

І. Волков: На щастя, Кіровоградська область не знаходиться зараз у червоній зоні і це дозволяє працювати бізнесу – групі ризику, наприклад, сфері послуг, в звичному режимі. І як на мене, краще працювати стабільно, ніж зачинятись і отримувати компенсаційні виплати від держави, і, як ми вже говорили раніше, ще й не всі мають можливість їх отримати. Тому, сподіваємось на покращення ситуації з коронавірусом.


Кор.: Ну і, на сам кінець, запитання про шахи. Ви очолюєте обласну федерацію і, свого часу, домоглися переведення шахового клубу з підвалу до сучасного приміщення в центрі міста. Мали грандіозні плани на 2020 рік, щодо розвитку шахового руху, але завадив карантин і пандемія. Тож, чим здивуєте в цьому році? Чим живуть зараз шахісти?


І. Волков: Зараз прогнозувати дійсно дуже важко. Але в березні ми, спільно з Федерацією шахів України, разом з управлінням молоді і спорту Кіровоградської ОДА, відрядили тренера і шахіста на Чемпіонат України серед юнаків, який відбувся в Краматорську. Тепер, наприкінці квітня, мають відбутися ще одні змагання в Кременчузі, де наш представник теж братиме участь. Я, як президент федерації. підписав календар на другий квартал цього року, запропонований управлінням спорту. І, згідно нього, ми маємо провести, з дотриманням всіх карантинних норм, ще три турніри, юнацьких і дитячих, в містах – Долинській, Олександрії та Знам’янці. Дуже важливо, що ці турніри проходять не в обласному центрі, бо саме таким чином ми популяризуємо шахи і акцент зроблений саме на дитячому та юнацькому розвитку шахів. Сьогодні на Кіровоградщині достатньо молодих шахових талантів, які можуть представляти наш регіон на будь-яких змаганнях.


5503Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: