Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 25 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/10/25/informatsiinii-marafon-trivae-uchasniki-zajavljajut-pro-rekordnu-kilkist-porushen-pidviz-pensioneriv-ne-kvalifikovanist-chleniv-komisii.htm
політика, 25 жовтня 2020

Інформаційний марафон триває: учасники заявляють про рекордну кількість порушень, підвіз пенсіонерів, некваліфікованість членів комісій


Відбулася друга сесія в рамках інформаційного марафону «ПроВибори», що цього року проходить у рамках спільного проекту Прес-клубу реформ та CBN. 


На початку марафону була озвучена інформація, що на виборчих дільницях влаштовуються сварки через черги. Виборці зазначають, що раніше було більше столів і процедура відбувалася швидше. 


ФОТО Ігоря Філіпенка


Олександр Горбунов, представник партії «За мабутнє» розповів: «Не хочеться говорити, але такої кількості порушень ніколи не було, купа протоколів вже складено. На деяких дільницях є інформація про кандидатів, на інших немає. Зафіксовано також масове підвезення до дільниць виборців, складені відповідні протоколи, поліція працює». 


Він також зазначив, що окрема ситуація, пов’язана з пандемією. Через необхідність дотримання соціальної дистанції, утворюються черги біля дільниць, десятки виборців збираються на вході чи в коридорах і люди не знають, скільки їм чекати. Деякі дільниці закриваються часто на дезінфекцію, що є перешкоджанням волевиявлення.


Серед порушень також – несправність термометрів, голосування без паспорта, відкрита агітація кандидатів. 


Олександр Скляревський, представник політичної партії «Сила і честь» розповів: «Для нашої партії це перші місцеві вибори. До цього були президентські і парламентські, ми брали участь.  Головне що в усіх ДВК є наші члени, бо на попередніх виборах у нас вкрали наш результат, ми не змогли його захистити. Думаю зараз такого не трапиться. А так суттєвих зауважень немає. Дільниці відкрилися і працюють».


Олександр Скляревський також озвучив інформацію про підвіз 20 пенсіонерів до однієї з дільниць у Кропивницькому.


Зоя Лебідь, представниця громадянської мережі «ОПОРА» розповіла, що вчора ще о 9 годині вечора дільничні комісії ще працювали, приймали зміни до складу, подавали на заміну кандидатів.


Серед порушень зафіксовано - не вивішені інформаційні плакати, журналістам забороняють знімати.


Зоя Лебідь також зазначила: «Багато членів ДВК не пройшли відповідне навчання, через це фіксуємо їх не кваліфікованість. Було кілька спроб голосувати без паспорта, виборці намагалися заходити без масок в сільських місцевостях». 


3982Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: