Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 15 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/09/15/zachiska-z-psihologichnim-efektom-u-kropivnitskomu-zhinka-zminila-fah.htm
політика, 15 вересня 2020

Зачіска з психологічним ефектом: у Кропивницькому жінка змінила фах

Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Отримавши, свого часу, освіту за професію «Практичний психолог», близько десяти років жінка працювала у Комунальному підприємстві «Аварійно-диспетчерська служба» міської ради міста Кропивницького. Проте, пані Ольга ніколи не стояла на місті, прагнула до саморозвитку та професійної реалізації А з часом взагалі зрозуміла, що вона усе ж таки хотіла б змінити фах та стати перукарем, про що мріяла з дитинства.


Так сталося, що з роботи Ольга Анатоліївна вирішила звільнитися, і у її пошуках звернулася до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Під час семінару «Оволодій новою професією», Ольга Анатоліївна дізналася про можливість безкоштовного навчання у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, зокрема в Одеському ЦПТО. Серед професій, за якими здійснюється професійне навчання, була й омріяна нею професія перукаря.


Під час профконсультації та плідного спілкування з фахівцем центру зайнятості було з'ясовано професійні очікування шукачки роботи, а також виявлено неабиякий інтерес до здобуття нею нової професії. Тому пані Ольга отримала направлення на навчання в Одеському ЦПТО на здобуття омріяної професії. 


Упродовж п'яти місяців жінка опановувала нову професію. «Навчатися було легко: панувала доброзичлива атмосфера, навчальний процес був відмінно спланований, уся теорія подавалася в доступній формі, а гарний настрій викладачів та слухачів допомагали опановувати не такий вже й простий фах. Під час практики, яку я проходила у салонах та перукарнях Одеси, не було місця нудьзі: на кожному занятті відпрацьовувалися навички та вивчений теоретичний курс, а креативний підхід майстрів надихали творити нові шедеври перукарської справи», – згадує Ольга Анатоліївна. 


Час навчання промайнув швидко. Сьогодні пані Ольга працює в одному із салонів міста. Отримані знання психології допомагають майстрині у роботі з клієнтами. Вона намагається, а Бездоганний художній смак, образне мислення, творчий підхід до справи та вміння переконати клієнта допомагають їй задовольнити потреби клієнтів та подарувати їм гарний настрій.


«Минуло більше ніж пів року як я закінчила курс навчання. Скажу чесно, жодного разу я не пожалкувала про те, що вирішила змінити свою професійну долю. На щастя, моїми наставниками були справжні майстри своєї справи – вони живуть перукарським мистецтвом. Я перейняла від них цей запал та захват: щодня вишукую новенькі ідеї, проходжу курси та майстер-класи. На роботі я отримую тільки позитивні емоції, а вдячні очі клієнтів надихають мене на втілення нових креативних ідей», – ділиться Ольга Анатоліївна. 


Слід відмітити, що сьогодні роботодавцям потрібні саме такі професіонали, спеціалісти широкого профілю з вмінням швидко перенавчатися, освоювати суміжні професії. Навчання упродовж життя допоможе адаптуватися до змін, що відбуваються, а також бути затребуваними за будь-яких умов на ринку праці. 



1888Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: