Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки - Тетяна Костенко
Дата: 17 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/10/17/-ukraina-ridna-sonjachna-i-hlibna-.htm
фотогалерея, 17 жовтня 2022

«Україна рідна – сонячна і хлібна»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки - Тетяна Костенко


17 жовтня у вікні відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розпочала свою роботу виставка «Україна рідна – сонячна і хлібна», присвячена  Всесвітньому дню хліба. На ній представлені  дитячі  роботи учнів підготовчих класів художньої школи імені О.О.Осмьоркіна м. Кропивницького.


Хліб – один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є і своє свято – Всесвітній день хліба, яке відзначається щорічно 16 жовтня. Це свято було запроваджене Міжнародним Союзом пекарів та пекарів-кондитерів. Починаючи із 2006 року, саме 16 жовтня у всьому світі відзначають День хліба. У цей день у різних країнах відбуваються різноманітні заходи, пов’язані з пекарською справою. 


Історія хліба налічує кілька тисячоліть. Дослідження свідчать, що перший хліб почали пекти близько 8 тисяч років тому. Зовні він виглядав як корж, готувався з крупи і води та випікався на розпеченому камінні. А ще вважається, що перший дріжджовий хліб навчилися робити в Єгипті. В старовину білий хліб вживали в основному багаті люди, а чорний та сірий хліб через колір вважався їжею бідних. Лише в 20 столітті стало відомо про користь та поживність житнього та зернового хліба, тому він став користуватися популярністю.


Розповісти про цінності і значення хліба в нашому житті за допомогою образотворчого мистецтва спробувала викладач художньої школи імені О.О.Осмьоркіна м. Кропивницького Ірина Зантарія разом з своїми вихованцями - учнями підготовчих класів.


Протягом місяця діти готувались до цієї виставки.На своїх роботах вони зобразили процес збирання тавиготовлення хліба, пригощання хлібом та хлібобулочними виробами, пекарів, родинні свята та частування. 


На виставці«Україна рідна – сонячна і хлібна»представленімалюнки Олексія Юрченка 10р.,  Руслана Ткаченка 12р., Софії Сеник 9р., Софії Тімонічевої 12р., Анни Раци 10 р., Валерії Антоненко 11р., Єлизавети Чайковської 9р., Катерини Шевченко 10р., Павла Безая10 р., Софії Яновської 10 р., Єви Вовченко 10 р., Аліси Інкерманли 9р., Поліни Ляліної 10р., Євгенії Гонець 10р., Кирила Куренкова, Єлизавети Усатенко 10р., Акима Ковриженка 9р., Діани Прудкої 10р., Марії Мазур 10р., Анни Згривець 10р., Маргарити Сорочан 10 р., Валерії Чорної 9 р., Діани Прудкої 9р., Шушанни Хачатрян 9 р., Марії Слівенко 10 р., Катерини Чайковської 9 р., Анни Панаріної 9р. та Єлизавети Баранової 9 р..


Усі представлені роботи відрізняються оригінальністю та розмаїттям.


Роботи, виконані руками юних художників, доводять, що джерело творчості - невичерпне. Це підтверджується вже протягом богатьох років. 


Всі бажаючі мають змогу долучитись до чарівного світу мистецтва. 


Будемо сподіватись, що і дорослі, й діти будуть у захваті від польоту фантазії юних талантів та їх надзвичайних робіт, а дана виставка викличе зацікавленість у прихильників образотворчого мистецтва та дитячої творчості.



1054Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: