Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: В'ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту. Фото автора
Дата: 18 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2021/10/18/novii-riven-avtokrosu-abo-oleksandrija-tse-malenkii-golivud-.htm
фотогалерея, 18 жовтня 2021

Новий рівень автокросу, або Олександрія – це маленький Голівуд!

В'ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту. Фото автора


Протягом двох днів – 16 та 17 жовтня 2021 року – на Спортивній авто-мото трасі «Вербова Лоза» йшла запекла боротьба між гонщиками, що виступали у 4-му етапі чемпіонату України з автокросу. А зібралось їх понад 50 – з 11 областей України та іноземні спортсмені – з Молдови та Білорусі.


Цим змаганням передувала величезна підготовка, яку ще у вересні розпочав «Авто-Мото Клуб «Олександрія», який заснував кандидат у майстри спорту з мотоспорту Володимир Крисько. Але цього разу до нього приєдналася команда міського голови Олександрії Сергія Кузьменка. І ця допомога була неформальною і дуже суттєвою. Саме тому на афішах написано: «За підтримки міського голови Сергія Кузьменка». Оргкомітет цих престижних змагань очолив його перший заступник Юрій Гугленко, який є (на громадських засадах) президентом відомого Спортивного клубу «Європа-крос». Нагадаю, що саме Юрій Олександрович був організатором і куратором мотокросу, який пройшов на «Вербовій Лозі» 19 та 20 травня 2018 року. Отже, в справі підготовки гонок на нашій красуні-трасі, він досвідчена людина. Треба признати, що молоді та талановиті члени команди Сергія Анатолійовича внесли чимало креативу у цей захід. Я вже розповідав як Ірина Чемерис – заступник міського голови – організувала чудову презентацію автокросу на АгроЕкспо-21 у Кропивницькому. А напис величезними літерами «Олександрія» на трасі «Вербова Лоза», то взагалі БОМБА! І це теж справа команди мера. Ця напис вразила і здивувала всіх, хто був на трасі. Такого ніхто не очікував! Такого ще не було в Олександрії! Браво! То там, то тут було чути: – Тепер Олександрія – Голівуд! Або: – Голівуд відпочиває! А коментатор взагалі назвав ці змагання: «Олександрія – Голівуд. Новий рівень автокросу».


Яскраво пройшло відкриття гонки. Зі вступним словом виступив Юрій Гугленко, побажавши численним учасникам вдалих стартів та переможних фінішів. Він подякував глядачів за підтримку цих видовищних змагань. Хлібом та сіллю зустріли спортсменів наші красуні у українському вбранні. Про такий символічний момент. Володимир Крисько вручив Юрію Гугленку отаманську булаву величезного розміру, підкресливши тим самим дійсно велику допомогу місцевої влади в організації та проведенні автокросу. Словом, все було чудово! Додам, що була шикарно підготовлена сама траса, злагоджено працювали всі служби, що були задіяні на змаганнях. Особлива подяка нашій муніципальній безпеці (керівник Владимир Переверзев) . Саме ці бійці забезпечували охорону громадського порядку. Цього разу вболівальників було дійсно дуже багато. Але вони впоралися! Дякую!


Що стосується самих змагань, то вони були видовищними та цікавими. З Олександрії виступали два майстри спорту з автоспорту – Даніл (так записано у паспорті) Крисько та Роман Жосан, який орендував бойову машину у свого друга. Не буду розповідати про всі перипетії гонки. Все описати просто неможливо. Підсумкові протоколи гонки з технічних причин будуть опубліковані окремо не раніше другої половини дня 18 жовтня 2021 року. 


Підсумкові результати 4-го етапу чемпіонату України з автокросу, що відбувся в Олександрії на Спортивній авто-мото трасі «Вербова Лоза» 16 та 17 жовтня 2021 року (три перших місця)


Клас Sprint


1 місце Сергій Юнашев Стартовий № 76  Місто Київ 

2 – Олег Пантелей № 59 Донецьк

3 – Олександр Карнаков № 1 Київ


Клас 10


1 – Павло Папков № 98 Орша (Білорусь)

2 – Сергій Лакушев № 20 Запоріжжя

3 – Микола Скубський № 82 Кривий Ріг


Клас 8 С


1 – Сергій Юнашев № 76 Київ

2 – Олег Пантелей № 59 Донецьк

3 – Олександр Карнаков № 1 Київ

………………………………………..

6 – Роман Жосан № 57 Олександрія


Клас 8


1 – Олександр Бурдюжа № 85 Кривий Ріг

2 – Микола Скубський № 82 Кривий Ріг

3 – Костянтин Рєзнік № 23 Дніпро


Клас 12


1 – Володимир Кондратенко № 8 Київ

2 – Олександр Фельдман № 11 Дніпро

3 – Даніл Крисько № 18 Олександрія


Про напис ОЛЕКСАНДРІЯ на «Вербовій Лозі» читайте тут.

2736Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: