Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 25 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2021/08/25/-z-nezalezhnoju-v-sertsi-.htm
фотогалерея, 25 серпня 2021

«З Незалежною в серці»


20 липня у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» було відкрито експозицію авторських ескізів тату – «з Незалежною                   в серці», приурочену 30-ти річчю незалежності України. 


Татуювання — зображення (малюнок) на шкірі живої людини та процедура його нанесення. Ці форми боді-арту належать ще з давніх-давен багатьом різним культурам по всьому світу.


Вважається, якщо найдавніші свідчення людських татуювань відносяться до 3370 році до 3100 року до нашої ери. Татуювання з минулих цивілізацій мали зв’язок з широкими спектрами життєдіяльності людей: медичним лікуванням, приналежністю до певної групи населення                              чи культури, маскування при полювання тощо, на відміну від косметичної цінності, яку вони несуть сьогодні. 


Однак, і сьогодні татуювання змінює своє місце в соціальній культурі                     з мистецтва зрозумілого для субкультури, в мистецтво для більш широкої аудиторії. Сьогодні татуювання стають рівноцінним феноменом ширшої культури, що включає в себе ті ж моду, графіті, дизайн і так далі - і дизайн татуювань можна аналізувати в контексті стилістичних переваг часу, місця або певного контингенту людей.


Сто років тому татуювання не було так широко поширене як зараз -                     і взагалі, за всю свою історію, ніколи  не було таким популярним, як сьогодні. Татуювання роблять все більше і більше людей у сучасному світі, більше того, вони стають більш неординарними, на будь-яку тематику                       і виконуються у різноманітних стилях. Татуювання сильно змінюється останніми роками - і особливо сильно  змінилося в епоху Інтернету. Якщо до Інтернету татуювання було швидше локальне ремесло - з переважаючими місцевими темами, стилями і трендами, то зараз глобалізація стирає ці межі. 


В експозиції ви зможете побачити роботи, на патріотичну тематику, виконані кількома майстрами, що працюють з різними стилями та техніками нанесення зображення: графіка, кольорове тату, дотворк, фото-реалізм, GreyWash, NewSchool - таким чином всі авторські тату набувають унікальності. 


Майстри не лише надали ескізи, адже концептуально тату, не буде сприйнятим, якщо ви не побачите, його на тілі. В експозиції «з Незалежною          в серці» представлені ескізи та фото виконаних тату на людях. Роботи надали майстри з тату-салонів Кропивницького та Світловодська: Сергій Хандубей – «Студія Тату-Залежні», Дмитро Кохан – тату студія «Neon»,  Оксана Печур – студія татуювання Oxy`s у Світловодську та майстриня Валентина Волкова.


Для відвідувачів підготовлена невеличка інсталяція, у яку                               закомпоновані, оформлені у патріотичні кольори фото та ескізи. Крім того                    в композиції представлена робота з фондового зібрання музею художника -земляка, скульптора Андрія Німенка – «Оголена», яка стала символом недоторканого, чистого, вільного від татуювань тіла. Біля неї лежить невеликий ціпок, на українських хустках, що символізує звільнення від кайданів стереотипного, заангажованого мислення. Таким чином ми, хочемо показати, що людина у незалежній країні має вільний вибір, тільки вона вирішує, яким шляхом іти. Кожна думка, як і будь-який вияв мистецтва має право на повагу і визнання. 


Тож  закликаємо Вас розширити кордони свого уявлення про стандарти на арт-просторах нашого життя! 


Запрошуємо разом з нами відсвяткувати День незалежності!


Куратори експозиції: Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів Музею мистецтв та Валерія Лінчевська – науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв


1917Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: