Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 27 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2021/05/27/bibliofest-na-velikii-perspektivnii-zaproshue-kropivnichan-do-sebe.htm
фотогалерея, 27 травня 2021

Бібліофест на Великій Перспективній запрошує кропивничан до себе


У Кропивницькому сьогодні розпочалося традиційне травневе свято — «Бібліофест на Великій Перспективній». 


Десятий рік поспіль обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського в рамках міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» проводить великий інформаційно-культурно-мистецький захід.


Протягом трьох днів юні та дорослі кропивничани можуть взяти участь у більше 50 цікавих мистецьких та освітніх заходах. Завітати на книжкові, персональні чи віртуальні виставки. Взяти участь в онлайн-вікторинах чи бібліоіграх. 


Сьогодні жителі міста залюбки писали, що вони зараз читають. А це Жан-Поль Сартр, Пітер Мейл, Ніна Фіалко, Борис Акунін, Андрій Кокотюха, Габріель Маркес, Террі Пратчетт, Луїза Хей та інші автори.


У літературно-краєзнавчій вікторині «Автор.Книга.com.ua» перевіряли власні знання про життя та творчість Арсенія Тарковського, Марка Кропивницького, Володимира Винниченка, Юрія Олеші, Олександра Жовни, Олексія Корепанова та інших земляків.


Також визначали, що саме їм бракує: ініціативності, добросовісності, бережливості, скромності, вимогливості, альтруїзму, мрійливості, щедрості, рішучості чи інших чеснот.


Милувалися і купували вишиті картини, серветки та прикраси друзів бібліотеки з клубу «Ниточка» та джутові шедеври бібліотекарки Юлії Олейніченко. Правили роботами та моделювали у 3D-просторі. 


Заповнювали літературну мапу України, вказуючи, де народилися класики української літератури та сучасні письменники, а також складали карту-пазл нашої області, яку нещодавно бібліотека отримала в подарунок від регіональної торгово-промислової палати.


При бажанні можна було отримати художній скетч від бібліотекарки Оксани Черкас, за допомогою співаючої чаші налаштуватися на ворожіння на ста японських прислів’ях, яке робила Ольга Сакара.


На виставці «ArtMix» відділ мистецтв виставив більше 50 робіт студентів, викладачів та випускників факультету образотворчого мистецтва і дизайну ЦДПУ імені Володимира Винниченка.


Відомий кропивницький краєзнавець Віталій Постолатій зустрівся зі своїми шанувальниками у  відділі рідкісних та цінних видань, де представив свою колекцію  старовинних листівок та світлин «Дитячий світ на старих листівках», а у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук на відвідувачів чекає персональна виставка картин Галини Маслової «Гармонія квітів і кольорів». 


Бібліотека започаткувала новий освітній проєкт «Академія здоров’я», в рамках якого сьогодні першу лекцію-консультацію провела головна санітарна лікарка області Надія Оперчук. Говорили про коронавірусну хворобу та вакцинацію.


Стріми відкриття виставок і лекції-консультації викладені на facebook-сторінці книгозбірні.


Наступні два дні на жителів Кропивницького чекають виставки, презентації, майстер-класи та нові медіапроєкти.


2703Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: