Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 22 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/09/22/u-kropivnitskomu-na-vognevii-smuzi-psihologichnoi-pidgotovki-vognebortsi-trenuvalis-v-ekstremalnih-umovah.htm
фотогалерея, 22 вересня 2020

У Кропивницькому на вогневій смузі психологічної підготовки вогнеборці тренувались в екстремальних умовах

У ДСНС України у Кіровоградській області


Підтримувати стійкий морально-психофізиологічний стан рятувальника в постійній готовності до виконання своїх прямих обов’язків – гасіння пожеж, проведення пошукових та аварійно-рятувальних робіт тощо можливе лише за умови наполегливих тренувань та фізичних навантажень. Така підготовка здійснюється: на навчально-тренувальних комплексах, на полігонах і вогневих смугах психологічної підготовки в умовах, максимально наближених до реальних, що виникають при гасінні пожеж.


Що представляє собою вогнева смуга психологічної підготовки? Це набір спеціальних елементів, призначених для розвитку у особового складу морально-психологічних і вольових якостей, здатності оперативно мислити, вміння контролювати свої дії та швидко приймати рішення в складній обстановці пожежі або НС.


Сьогодні, 22 вересня, пройшли заняття з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону, аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області, Компаніївського, Бобринецького та Новоукраїнського пожежно-рятувальних підрозділів.


Зокрема, рятувальники виконали такі нормативні вправи: перехід по горизонтальній естакаді із палаючою рідиною (необхідне для роботи на висотах, розбирання та розкриття конструкцій); підйом та спуск маршовими сходами (значна кількість пожеж стається у багатоповерхових будинках, тому навик руху маршовими сходами є вкрай необхідним), підйом та спуск по вертикальній драбині (дуже часто рятування людей, зокрема з висоти, відбувається за допомогою пожежних автодрабин: вміння швидко та вправно рухатися по вертикальних драбинах є вкрай важливим навиком) тощо.


Досвідчені рятувальники вважають, що заняття на вогневій смузі корисні не лише для початківці - вони допомагають підвищувати свій професійний рівень усім бійцям Служби порятунку.



1862Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: