Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Тетяна Костенко – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 17 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/07/17/-mandruemo-kirovogradschinoju-.htm
фотогалерея, 17 липня 2020

«Мандруємо Кіровоградщиною»

Тетяна Костенко – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


17 липня 2020 року у вікні будівлі відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію репродукцій картин з фондового зібрання музею «Мандруємо Кіровоградщиною».


Експозиція нараховує 20 світлин, на яких зображена Кіровоградщина                  з її багатим історичним минулим, різноманітними та неповторними ландшафтами  і привабливими для туризму місцями.


Мальовнича природа нашого степового краю надзвичайна. Поля межують з лісами, уздовж рік ростуть тополі, клени, акації, до води схиляються верби. Нема в степу ані швидких рік, ані високих гір, ані непрохідних лісів. Зате є рівнина та простір до самого обрію. Влітку тут стигнуть пшениця, кукурудза, соняшник. 


Візитними картками Кіровоградщини туристичної є заповідники «Хутір Надія», дендропарки «Веселі Боковеньки» і Онуфріївський, міський Кропивницький дендропарк, Чорний ліс, дохристиянське капище Монастирище, та багато інших пам’яток, більшість із яких включена                       до екскурсійних маршрутів. 


В експозиції представлені репродукції робіт художників, які передають велич степу фарбами на полотні та картоні, аквареллю та гуашшю на папері. Багато митців активно приймають участь у пленерах, зокрема: «Кіровоградщина очима художників», проведення якого було започатковано в 1999 році нашим музеєм. Під час цих пленерів митці відтворюють красу української природи у своїх творах.


Літо, відпустки – чудовий час для мандрівок, зокрема рідним степовим краєм. Мандруйте Україною, досліджуйте рідну область офлайн або ж з художниками-земляками!


1906Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: