Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 2 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2017/06/02/u-kropivnitskomu-fahivtsi-rjatuvalnoi-spravi-nagadali-gromadjanam-pro-pravila-bezpeki-u-litnii-period.htm

У Кропивницькому фахівці рятувальної справи нагадали громадянам про правила безпеки у літній період

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


2 червня рятувальники Управління ДСНС у Кіровоградській області та поліцейські поспілкувались із мешканцями мікрорайону Кущівка, що в Кропивницькому, на тему безпеки життєдіяльності у літній період. Зважаючи на те, що спекотні літні дні відзначаються підвищеним рівнем пожежної небезпеки, основну увагу фахівці Служби порятунку приділили темі профілактики пожеж у побуті та під час відпочинку на природі. 


Майже щодня найчастіше з вини людей вогонь нищить екосистему нашої країни та майно громадян, нерідко забираючи найдорожче – життя чи здоров’я жертв власної необережності. Відсутність контролю за справністю електропроводки в приміщеннях, використання саморобних чи несертифікованих побутових приладів, невідповідальна поведінка під час відпочинку на природі, недбало кинутий недопалок, куріння в ліжку та дитячі пустощі з вогнем – найбільш часті причини пожеж. Тож рятувальники радили мешканцям Кущівки бути уважними та пильними у щоденному житті. 


Та особливої уваги саме зараз потребують школярі, які переважно розважаються без нагляду дорослих, шукаючи собі пригод. Крім пожежонебезпечних предметів, їх дуже ваблять водойми. Ні в якому разі, зазначають надзвичайники, не можна дозволяти дітям плавати у природних водоймах без батьків, а дорослі в свою чергу повинні пам’ятати, до чого може призвести купання у нетверезому стані.


Крім того, на території нашої області існує велика ймовірність знайти під час прогулянки чи роботи на власному городі вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, які досі не втратили своєї руйнівної сили. Фахівці рятувальної справи закликали громадян протидіяти власній безрозсудності та не намагатись дістати підозрілий предмет із землі, не розбирати його. Лише піротехніки мають право вилучати та знищувати у встановленому порядку застарілі боєприпаси.


Щоб життєво важливі правила були завжди перед очами громадян, рятувальники роздали усім, з ким спілкувались, тематичні листівки.


       



42851Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: