Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: надзвичайні події
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 31 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/incidents/2017/05/31/meshkantsi-zhitlovogo-sektora-otrimali-informatsiju-vid-rjatuvalnikiv-schodo-bezpeki-zhittedijalnosti.htm
надзвичайні події, 31 травня 2017

Мешканці житлового сектора отримали інформацію від рятувальників щодо безпеки життєдіяльності

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


30 травня фахівці Служби порятунку провели профілактичні бесіди із мешканцями Гайворонського, Олександрійського та Новоукраїнського районів щодо дотримання правил безпеки у весняно-літній період. Таке безпосереднє спілкування надзвичайників з населенням є однією з найбільш дієвих форм роз’яснювальної роботи щодо безпеки у побуті.


Нерідко під час бесід виявляється, що людина не знає елементарних правил поведінки та алгоритм дій під час виникнення надзвичайної події, тому рятувальники активно пояснюють громадянам, як вберегтися від пожеж та як вчинити, коли трапилась біда. Найчастіше причинами пожеж у побуті є несправність електропроводки, що призводить до короткого замикання та подальшого загоряння, також саморобні побутові електричні прилади, необережність при курінні у приміщенні, особливо у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем та пожежонебезпечними предметами тощо. Фахівці Служби порятунку наводили громадянам приклади нещодавніх пожеж, які стались у Кіровоградській області, та розповідали про фактори, які стали причиною цих випадків. Особливу увагу рятувальники зосередили на необхідності контролю за школярами, які незабаром будуть переважно самі себе розважати вдома. Найбільше тягне дітей до водойм – тож постійні профілактичні бесіди щодо заборони самостійного купання будуть незайвими.


Крім того, існує реальна ймовірність знайти на власному обійсті чи в полі вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни, тож громадяни отримали інструкції дій у такому випадку.


По завершенню бесід рятувальники роздавали тематичні листівки.


         


47230Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: