Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 15 березня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/03/15/vich-na-vich-z-shevchenkom.htm
культура, 15 березня 2023

Віч на віч з Шевченком


З нагоди дня народження  Тараса Шевченка у залі відділу мистецтв бібліотеки Чижевського відбулась презентація виставки-інсталяції «Віч на віч з Шевченком».


В затишному колі камерного спілкування молодий письменник Максим Бричка розповів свою історію знайомства з творчістю українського пророка. На зустріч він прийшов зі своїм Кобзарем, який йому подарувала рідна бабуся. Цю книгу Максим вважає маяком в царині словотворчості. Гості заходу також згадали своє перше знайомство з творчістю Шевченка. Одно з них було буде мальовничим: «За вікном великі сніги, в хаті пахне печеними яблуками і на столі лежить велика книга «Кобзар». 


Цікавим відкриттям для учасників була презентація невідомого портретаюного Шевченка, який знаходиться в приватній колекції. А репринтні видання книг і художня естетика альбомів дала відчути і наблизитись до магії шевченкового слова, візуально оцінити його почерк і живописні замальовки, які художник робив в археологічній експедиції.


Улюблені рядки з поезій Тараса Шевченка прочитали Максим Бричка і Сергій Кудря.


Особливою прикрасою виставки була галерея художніх листівок жіночих портретів, які написав ніжний пензлик Тараса-художника.


Бібліотека Чижевського має дуже багатий і цікавий фонд Шевченкіани, яка поповнюється кожного року. Тому завжди є привід для зустрічі та діалогу в книгозбірні – місці креативу та творчості.


Побачити презентацію виставки-інсталяції «Віч на віч з Шевченком» можна на бібліотечномуYouTube-каналі за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=PKWIInZ2Bn4

      

1253Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: