Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 2 лютого 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/02/02/evgen-malanjuk-filosof-voin-poet.htm
культура, 2 лютого 2022

Євген Маланюк – філософ, воїн, поет


1 лютого в Україні відзначають 125-ти річчя від дня народження нашого земляка – видатного  письменника, літературного критика, культуролога-енциклопедиста, сотника Армії УНР Євгена Маланюка. 


Його ім’я стало широко відомим лише на початку 90-х років минулого століття. Довгий час творчий доробок цього самобутнього і талановитого поета був під забороною радянської пропаганди, яка причепила йому «ярлик» яскравого представника «українського націоналізму». Насправді ж він лише палко любив свою Батьківщину, за межами якої змушений був прожити більшу частину життя. 


До цієї визначної дати працівники бібліотеки-філії № 1 підготували для своїх читачів віртуальний нарис «Євген Маланюк – філософ, воїн, поет». Бібліотекарі розповідали про життєвий і творчий шлях митця, про яскраві сторінки його біографії, переглянули відеофільм «Євген Маланюк: кров і залізо». Наші читачі дізналися, що основною темою його творчості була боротьба за національне і соціальне відродження України, за її державність, біль з приводу втрачених політичних здобутків 1917–1920 рр. Поезія Євгена Маланюка – це гарт, очисний вогонь, через який проходить наш народ на нелегкому шляху до своєї державності і духовності.


2419Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: