Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека №16
Дата: 27 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/01/27/shljah-emigranta-tvorchist-patriota-do-125-richchja-vid-dnja-narodzhennja-e-malanjuka.htm
культура, 27 січня 2022

Шлях емігранта. Творчість патріота: до 125-річчя від дня народження Є.Маланюка

Бібліотека №16


Євген Маланюк-одна з найяскравіших постатей української літератури XX століття. Найголовнішою ідеєю, що проймала його поезію і есеїстику, була ідея української державності. Творчість Євгена Маланюка замовчували,фальсифікували, незаслужено називали його буржуазним націоналістом. Українська земля щедро обдарувала його талантами, та не дала талану-долі. Він сам збудував свою долю-всупереч всім перешкодам.


Саме так і стають великими. Саме таким був Євген Маланюк-поет глибокої думки, вольової напруги.


До 125-річчя від дня народження Євгена Маланюка, українського поета, мистецтвознавця, культуролога, літературного критика, бібліотекарі філії № 16  Міської централізованої бібліотечної системи м. Кропивницького підготували відеопрезентацію "Шлях емігранта. Творчість патріота", яка  ознайомила  читачів з основними етапами життя та творчості поета. Зацікавила присутніх і тематична викладка літератури"Архітектор храму слова", на якій представлені поетичні та публіцистичні твори Євгена Маланюка.


1918Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: