Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Олена Більченко, завідувачка бібліотеки-філії для дітей №19
Дата: 27 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/01/27/prisvjachuetsja-samobutnomu-liriku-ta-bagatogrannomu-poetu.htm
культура, 27 січня 2022

Присвячується самобутньому лірику та багатогранному поету

Олена Більченко, завідувачка бібліотеки-філії для дітей №19


До 125-річчя від дня народження самобутнього і талановитого поета Євгена Маланюка бібліотекарі філії №19 презентували читачам рекомендаційний буклет «Той, що серце обернув на сурму». 


Ім'я митця української діаспори  стало широко відомим  для читачів на Україні лише на початку 90-х років минулого століття, через три десятиліття після його смерті. Довгий час творчий доробок поета був під забороною радянської пропаганди.  А лише тільки тому, що Євген Маланюк палко любив свою Батьківщину, за межами якої змушений був прожити більшу частину життя, і «сумно» жартував, що зазнав трьох еміграцій і двох інтернувань. Любов до рідної землі додавала наснаги творити, виливаючи її у поетичних рядках і публіцистичному слові. 


Розмірковуючи, автор шукає моделі майбутнього і висловлює віру в те, що з часом Україна стане новою Елладою, «…її прекрасне піднесення, лагідна вдача народу, його музичний хист, плодюча земля – колись обудиться».



1638Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: